Gün Haber

Bu sahne ceza getirdi

RTÜK, ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ adlı dizide, Hatice Sultan’ın intihar sahnesini, ‘’Şiddeti özendirici’’ buldu ve ceza verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Bu sahne ceza getirdi
Haberler / Türkiye
22 Şubat 2012 Çarşamba 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RTÜK, ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ adlı dizideki intihar sahnesi nedeniyle para cezası verdi. 16 Kasım 2011’de Show TV’de yayınlanan bölümde, Kanuni’nin kız kardeşi Hatice Sultan’ın bebeğini emzirirken uyuyup, ölümüne sebep olması ve bunalım sonucu bileklerini keserek intihar etmesine ilişkin sahne, ‘’Şiddeti özendirici’’ bulundu.
 
Gazeteport’un edindiği bilgiye göre oy çokluğu ile alınan bu karara RTÜK üyelerinde Hülya Alp ‘’Uygulanan ceza maddesi’’ açısından karşı çıktı. Alp ‘’İnsanların yaralanma, acı çekme, ölüm anları ve benzeri durumlar, duygu sömürüsüne yol açacak biçimde verilemez…”  maddesinden ceza uygulanması gerektiğini vurguladı. Muhalefet şerhi de yazan Alp şöyle dedi:
 
‘’Dönem filmlerinde, savaş sahneleri, işkence, öldürme, köy, kasaba ve hatta insan yakma sahneleri gibi şiddeti, vahşet düzeyine taşıyan sahnelere bile, ister istemez daha fazla yer verilir. İntihar, şiddet içeriğinin bir türü değil, öğrenilmiş çaresizlik sendromudur. İhlal edilen yasa hükmü, (Acı çekme, ölüm ve benzeri durumlar, duygu sömürüsüne yol açacak biçimde verilemez) maddesidir.’’
 
ŞİKAYET EDİLEN HATALI SAHNE
Bu sahnedeki ‘’Kanlı görüntüler’’ için, vatandaşlardan RTÜK’e çok sayıda şikayet başvurusu da yapılmış ve sahnenin hatalı olduğu da ortaya çıkmıştı. Hatice Sultan, hamamdaki intihar sahnesinde, bıçağı sağ eli ile alıp, sol elinin bileğini kesmesine rağmen daha sonra hamam kurnasının içine kesik sağ eli girmiş vaziyette görülüyordu. Sol bileğini kesen Hatice Sultan'ın sağ bileğinden kanlar akmıştı.
 
GAZETEPORT/ANKARA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber