Gün Haber

Robot 'Daki', Antalya'da klima pazarlıyor

ANTALYA'DA bir klima mağazasında bulunan yerli üretim robot, müşterilere ürün satıyor ve çalışanlara yardımcı oluyor.
ABONE OL
Abone Ol
Robot 'Daki', Antalya'da klima pazarlıyor
Haberler / Antalya
16 Ekim 2023 Pazartesi 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konya'da üretilen robot, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde klima satılan bir mağazada çalışanlara yardımcı oluyor. 130 santimetre boyunda, 45 kilo ağırlığındaki robot 'Daki', mağaza personeliyle aynı görevi üstleniyor. Türkçe konuşarak müşterileri karşılayan robot Daki'nin şarjı 8-9 saat gidiyor.

Robot Daki, "İki yıldır klimacıda çalışıyorum. Klima satış pazarlama konusunda çok iyiyim. Eski personele göre çok daha verimli çalışıyorum" dedi. Pazarladığı klima markasını da anlatan Daki, "Yeni nesil rekabetçi klima, enerji tasarrufu ve yüksek konfor için üretildi" ifadelerini kullandı. Daki, klima satış pazarlama, müşterilerle ilgilenme dışında horon oynayabildiğini de belirtti.

'İŞ YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETTİ'

Robot Daki'nin mesai arkadaşı elektrik elektronik mühendisi Yasin Pıhlız, "Robot, iş yükümüzü hafifletti. Müşterilerimizin de ilgisini çekiyor. Bu da bizim satışlarımızın artmasına yol açtı. Robot Daki ile çalışmaktan çok mutluyuz. Kendisiyle iyi bir diyaloğumuz var. Yoğunluğumuz olduğunda müşterileri karşılıyor olması, iş yükümüzü yeteri kadar hafifletiyor. Bu durumdan dolayı da çok mutluyuz" diye konuştu.

ANTALYA'DA BIR KLIMACI MAGAZASINDA BULUNAN YERLI URETIM ROBOT, MUSTERILERE KLIMA PAZARLIYOR, CALISANLARA YARDIMCI OLUYOR.(FOTO:TUNAHAN KIR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR KLIMACI MAGAZASINDA BULUNAN YERLI URETIM ROBOT, MUSTERILERE KLIMA PAZARLIYOR, CALISANLARA YARDIMCI OLUYOR. ROBOT DAKI'NIN MESAI ARKADASI ELEKTRIK ELEKTRONIK MUHENDISI YASIN PIHLIZ, ROBOT DAKI ILE CALISMAKTAN MUTLU OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:TUNAHAN KIR/ANTALYA-DHA)

Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber