Gün Haber

Plastik Çember Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Plastik çember bir diğer adıyla PET çember veya palet çemberi ürünlerin paketlenmesi ve korunması için kullanılan bir ambalaj çemberi veya şerididir.
ABONE OL
Abone Ol
Plastik Çember Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Haberler / GÜN'ün ürünü
1 Haziran 2022 Çarşamba 08:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu sayede ürünlerin etrafı çemberleme işlemi yapıldıktan sonra sevkiyata gönderilir ve en az hasarla alıcıya ulaştırılır. Plastik çember, sevkiyat sırasında oluşabilecek hasar miktarını, maliyetleri ve kayıp oranlarını da düşürür. Çemberlenen ürünün paketlenmesi kolay olduğu kadar taşıması ve yüklemesi de rahattır. Sabit ve düzenli durması sebebiyle taşıyıcı ve çalışanlar açısından da güvenlik sağlar. Her ihtiyaca yönelik uzunluk, kalınlık ve hammaddeye sahip çember çeşitleri mevcuttur. Taşınacak yük ağırlığı, kullanım alanı ve boyutuna göre bu faktörler de değişir.

Ambalaj çemberleri plastik dışında polyester, çelik ve polipropilen malzemelerinden de üretilir. Plastik çemberler ve polyester çemberler çeliğe göre daha ekonomiktir ve dayanıklılık olarak çeliğe yakındır. Bu sebeple genellikle bu iki maddeden yapılan çemberler tercih edilmektedir. Polyester çember endüstri alanında kullanılır ve çoğunlukla paletlerin paketlenmesinde kullanılır. Bununla birlikte bu iki çember türü pas, kir, toz ve güneş ışığına dayanıklı olması, esnediğinde eski haline geri dönebilmesi ve geri dönüştürülebilir olması sebebiyle çeliğe oranla daha kullanışlıdır. Plastik çemberin kullanıldığı makineler ise otomatik veya şarjlı makinelerdir.

Çelik çember ise daha ağır yükler için idealdir. Çelik çemberlerin kullanılma amacı hızlı bir şekilde çemberlenmesi gereken sıcak ürünler veya sıcak bir yere çemberlenip atılması gerekli olan ürünler için tercih edilir. Çelik çember diğer çember türlerine göre daha ağırdır ve kullanımı zordur.

Paslanmaya meyilli, esnediği zaman kırılmaya açık ve gevşek kalmak gibi sorunları vardır. Bu yüzden plastik ve polyester çember kullanım kolaylığı, ekonomik olması ve dayanıklılığı sebebiyle çelik çembere göre daha fazla tercih edilir. Çelik ve plastiğe kıyasla polipropilen çemberler daha hafif yükleri taşımada kullanılır. Rahatça uzaması, kolay uygulanması, geri dönüştürülebilir olması ve kullanım alanı genişliği sebebiyle en çok kullanılan çember türüdür.

Plastik Çember Kullanım Alanları 

Plastik çemberlerin kullanım alanı geniştir ve çeliğe oranla daha kullanışlı ve dayanıklı olması çeliğe bir rakip oluşturur. Bu çemberi çeşidi tam otomatik, yarı otomatik ve manuel makinelerde kullanılır. Bu makinelerin kullanıldığı alanlar arasında otomotiv, mobilya, beyaz eşya, tekstil, gıda, elektronik, yayıncılık, ofis malzemesi ve izolasyon gibi birçok alan vardır. Tam otomatik çember makinesi gıda, kereste, sunta ve mdf sektörlerinde kullanılır. Bu makineler gıda endüstrisi, kutu ve şişe gibi sektörlerde sıklıkla kullanılır.

Yarı otomatik çember makinesi imalat yapılan sektörlerde kullanılır. Bu sektörler arasında, tekstil, inşaat, basım ve yayıncılık, koli ve kutu üretim ve gıda sektörleri vardır. Manuel kullanılan çemberler boyutu belirli olmayan ve bir standarda sahip olmayan ürünlerde kullanılır. Bu ürünler arasında mermer, granit, alüminyum, otomotiv, beyaz eşya, yedek parça ve metal ürünler vardır. Manuel çember makinesi diğer makineler arasında en ekonomik olanıdır. Çoğunlukla küçük işletmeler tarafından tercih edilir. Ürün sevkiyatının az olduğu iş yerlerine toka ile kullanılan bu germe makineleri tavsiye edilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber