Gün Haber

Öğretmenevi oldu Teacher's House

Gün Haber’in daha önce de gündeme getirdiği öğretmenlerin öğretmenevi ile ilgili olan sorunları devam ediyor. Türk öğretmenler, ardı ardına gelen zamlardan dolayı pahalı buldukları öğretmenevlerine gidemeyince, onların yerini, aralarında yabancı öğretmenlerin de bulunduğu turistler doldurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Öğretmenevi oldu Teacher's House
Haberler / Antalya
22 Ağustos 2023 Salı 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türk öğretmenlerin, hem aktif olarak çalışırken, hem de emekliliklerinde bir araya gelmeleri için yapılan öğretmenevlerinde bir bardak çay 10, bir dilim pasta 40 TL oldu. Öğretmenevlerinde yemeklerin yanına yaklaşılamıyor bile… Öğretmenler, kendileri için yapılan öğretmenevlerine pahalılık yüzünden gidemeyince zaten halka da açık olan öğretmenevlerini turistler doldurmaya başladı.

Türk öğretmenin 40 lira verdiği bir bardak çay ve bir dilim pastayı 1.5 Euro vererek alabilen Avrupalı turistler özellikle Antalya merkezdeki Işıklar Öğretmevi’nin kafesine akın ediyor. Antalyalı öğretmenler daha önce bu sorunlarını Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar iletmişler ancak sonuç alamamışlardı.

Öğretmenevine pahalılık nedeniyle artık gidemediğini söyleyen bir öğretmen Gün Haber’e şunları söyledi:

“İşletmeciye neden yabancıları aldıklarını sorduk. Bize, ‘Türk öğretmen gelemeyince biz de halkı alıyoruz. Bölge turistik olduğu için yabancılar da kafemize geliyor. Çıkın, gidin diyemeyiz. Tabi fiyatlar onlara göre çok uygun. Böyle olunca da ağırlıklı olarak yabancı var içeride’ dedi. Bu durumda biz kendimizi kendi evimizden dışlanmış hissediyoruz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 ÇOK ŞAÇMA !!!
 23 Ağustos 2023 Çarşamba 23:41
Halka açık bir yere yerli- yabancı ayırımı yapılması çok saçma - ayıp bir olaydır. Turistler otelden çıkmıyor diye şikayet ederdik . Adamlar çarşıya çıkıyor , yiyip içiyor parasını ödüyor ama huzursuzluk yaratmak içimiz işlemiş.Türk Halkının gelirinin düşük olmasından ötürü yabancıya çamur atmak ancak CAHİLLİKLE olur. Derdimiz yabancılar değil , hayatı bize zehir edenler olmalıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber