Gün Haber

Öğrenci pansiyonlarına büyük zam

2025 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni yılda yüzde 40 zamlanarak, ilköğretimden mesleki eğitime kadar farklı okullarda yeni ücret tarifeleri uygulanacak.
ABONE OL
Abone Ol
Öğrenci pansiyonlarına büyük zam
Haberler / Türkiye
18 Ekim 2024 Cuma 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nde yapılan düzenlemeye göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu düzenleme ile yeni yılda pansiyon ücretleri ilköğretim ve ortaöğretim kurumları için 39 bin lira olarak belirlendi. Mesleki-teknik okul ve 3308 sayılı Kanun kapsamında bulunan okullar için ise bu ücret 43 bin 750 liraya çıkacak. Özel eğitim okullarında pansiyon ücretleri ise 52 bin 750 lira olarak tespit edildi.

Bu artışla birlikte, geçen yıla göre ciddi bir yükseliş söz konusu olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pansiyonlu okullarda eğitim gören öğrencilerin barınma maliyetleri, yeni bütçe düzenlemesiyle daha da artmış olacak. Veliler, 2025 yılı itibarıyla bu zamlı tarifeler üzerinden ödeme yapacak.

2025 yılı için belirlenen pansiyon ücretleri:

Öğrenci pansiyonlarına büyük zam: İşte yeni rakamlar - Resim : 1

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber