Gün Haber

Musk'ın SpaceX'i iki başarılı fırlatma gerçekleştirdi

SpaceX, Perşembe gecesi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden gizli Starshield uydularını taşıyan bir roket fırlattı. Görev, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Keşif Ofisi adına yürütüldü.
ABONE OL
Abone Ol
Musk'ın SpaceX'i iki başarılı fırlatma gerçekleştirdi
Haberler / Dünya
6 Eylül 2024 Cuma 14:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Roket, yaklaşık 8,5 dakika sonra Pasifik Okyanusu’ndaki 'Of Course I Still Love You' (OCISLY) isimli dron gemisine başarıyla iniş yaptı.

Falcon 9, dünyanın ilk yörünge sınıfı yeniden kullanılabilir roketi olarak biliniyor. SpaceX, bu teknolojinin roketin en pahalı parçalarını yeniden kullanarak uzaya erişim maliyetini düşürdüğünü belirtiyor.

Bugün, SpaceX’in ikinci Falcon 9 fırlatması gerçekleşti. İlki, Florida Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan 21 Starlink internet uydusunu yörüngeye taşıdı.

SpaceX'in bir sonraki görevi ise Polaris Dawn olacak. Florida’dan fırlatılacak bu görevde ekip, yörüngede beş gün geçirecek, bilimsel deneyler yapacak ve ilk ticari uzay yürüyüşünü gerçekleştirmeyi hedefleyecek.

Elon Musk’ın yönettiği SpaceX, ABD Ulusal Keşif Ofisi için 2021 yılında imzalanan 1,8 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında casus uydu ağı geliştirdiği haberleri ile mart ayında gündeme gelmişti.

(Euronews)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber