Gün Haber

Kent Konseyi'nden müze tepkisi

ANTALYA'da yapımı 20 yıldır süren kent müzesiyle ilgili açıklama yapan Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Müzenin yapımının uzamasının sebeplerinden birisi proje için ayrılacak kaynağın yetkili kurumlar tarafından birinci öncelik olmamasındandır" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Kent Konseyi'nden müze tepkisi
Haberler / Antalya
14 Kasım 2019 Perşembe 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Kent Konseyi, 20 yıldır yapımı yılan hikayesine dönen kent müzesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Kent konseyi konferans salonunda konuşan Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, müzenin 20 yıldır Antalyalılar tarafından özlemle beklendiğini söyledi. Eski Spor Salonu'nun müze dışında bırakılmasına yönelik tartışmaları da yersiz ve manidar bulduklarını ifade eden Kurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık yapan Bekir Kumbul, Menderes Türel ve Mustafa Akaydın'ın kent müzesi için katkı koyduğunu söyledi.

Sürecin 20 yıl kadar uzun sürmesinin nedenini de açıklayan Semanur Kurt, “Sürecin uzamasının ana nedenlerinden birisi kentin tüm kültürlerinin birlikte anlatıldığı bir ortak yaşam alanlı oluşturma çabasıdır. Bir diğer sebep ise bu boyuttaki bir proje için ayrılacak kaynağın yetkili kurumlar tarafından birinci öncelik olmamasındandır" diye konuştu.

Kurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in göreve gelir gelmez müzenin açık alanlarını hizmete açtığını ve müzeyi de tamamlayacağına inandıklarını söyledi.

ANTALYA'DA YAPIMI 20 YILDIR SUREN KENT MUZESIYLE ILGILI ACIKLAMA YAPAN ANTALYA KENT KONSEYI BASKANI SEMANUR KURT, "MUZENIN YAPIMININ UZAMASININ SEBEPLERINDEN BIRISI PROJE ICIN AYRILACAK KAYNAGIN YETKILI KURUMLAR TARAFINDAN BIRINCI ONCELIK OLMAMASINDANDIR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber