Gün Haber

İçki servisi yapılmayan otel battı, patronlar devlete devretti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yatırımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılan ve zarar ettiği için kamuya devredilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki (Yassıada) Katre Island Hotel için tahsis duyurusu yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
İçki servisi yapılmayan otel battı, patronlar devlete devretti
Haberler / Turizm
4 Eylül 2022 Pazar 08:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yatırımı TOBB'a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılan ve 2018 yılında faaliyete başlayan 5 yıldızlı 324 yataklı lüks otel için tahsis duyurusu yapıldı. Söz konusu tesis zarar ettiği gerekçesiyle  bu yılın nisan ayında kamuya devredilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre lüks otel yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis edilecek.

Tesisi işletmeye aday olan işletmeciler, şartnameyi 15 bin TL karşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünde (DÖSİMM) temin edebilecek. Resmi Gazete’deki ilanda, son başvuru tarihi ise 19 Eylül olarak belirtildi.

Bakanlık 5 yıldızlı lüks otel için yeniden tahsise çıktı

Ne olmuştu?

Faaliyette olduğu süre boyunca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ona bağlı kurumların etkinlik, toplantı ve konaklamaları için kullanılan 5 yıldızlı Katre Island Hotel'de içki servisi yapılmıyordu. Bu nedenle otel hem müşteriler tarafından tercih edilmiyor hem de büyük ölçekli organizasyonlar yapılamıyordu.

TOBB tarafından işletilirken sürekli zarar eden tesisin faaliyetleri bu yılın nisan ayında durdurulmuş ve kamuya devredilmişti. Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş, otelin işletme hakkının kamuya devredilmesi için görüşmeler yapıldığını açıklamıştı.

(turizmgüncel)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Atso ne iş yapar
 5 Eylül 2022 Pazartesi 10:58
Atso olarak uyelerıne gram faydası yok kredı destegı yok, KGF denılıyor ama atso arkasında durmuyor bankalar kredı verıyor kredı ıle ıs yapan bın lerce İnsan suan atıl durumda
 Misafir
 5 Eylül 2022 Pazartesi 07:28
Otel alkol satmadı diye batmış, demekki bizim ülke hep alkolik.
 taş
 5 Eylül 2022 Pazartesi 07:01
Hem alkolden özel tüketim vergisi altında maliyeti kadar ekstra vergi alacaksın,hemde 5 yıldızlı otelde içki servisi olmayacak,o zaman turist neden gelsin.Bakın denizin ortasında bir otel,yarın özel işletmeye geçsin dolar taşar.Hem ülke laik diyorsunuz hem de yaşam biçimine çerçeve çiziyorsunuz,bırakın herkes istediği gibi yaşasın,size ne insanların kılığından kıyafetinden,düşüncesinden,yediğinden iştiğinden,bir türlü özgürlükçü laiklik maalesef hiç bir zaman uygulamada görülmedi.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber