Gün Haber

Hızlı yükselişin öyküsü

Funda Kocabıyık 3 yıl önce öğretmendi, şimdi MEB'e genel müdür oldu. Peki bu iş nasıl oldu?
ABONE OL
Abone Ol
Hızlı yükselişin öyküsü
Haberler / Türkiye
20 Şubat 2012 Pazartesi 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Funda Kocabıyık 3 yıl önce öğretmendi... Bürokrasi basamaklarını jet hızıyla tırmandı. MEB'e genel müdür oldu. Peki bu iş nasıl oldu?

MEB'de yaşanan hızlı yükseliş, Ankara kulislerinde en çok konuşulan olaylardan biri oldu. Bu hikayenin kahramanı ise 40 yaşındaki Funda Kocabıyık... 2008'e kadar felsefe öğretmeni olarak MEB'e bağlı okullarda ders veren Kocabıyık, önce MEB'e müfettiş oldu. Funda Kocabıyık, geçtiğimiz aylarda vekaleten Okul Öncesi Genel Müdürlüğü koltuğuna oturdu. Kocabıyık'ın bu göreve asaleten atanması ise 28 Ocak'ta yapıldı.

Kocası Çalık'ta yazıyor

3 yılda öğretmenlikten genel müdürlük koltuğuna hızla yükselen Funda Kocabıyık'ın kocası kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Refahyol döneminde Tansu Çiller'in danışmanlığını yapan Analitik Grubu'ndan Hüseyin Kocabıyık.

Hüseyin Kocabıyık şimdi Çalık Grubu'na ait olan Yeni Asır'da köşe yazarı. Ayrıca yine ayn gruba ait olan A Haber'de 'siyasi analist' olarak yorum yapıyor.

Çiller'in eski danışman ekibinde yer alan Mümtaz'er Türköne'nin eşi Özlem Türköne ise AKP'de 2007-2011 arasında milletvekili olarak görev yapmıştı. Türköne, vekillik bittikten sonra eşinden ayrılmıştı.

Kaynak: Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber