Gün Haber

HÜDA PAR Antalya'da hangi ilçede güçlü?

Cumhur İttifakı’nın lokomotifi Ak Parti’nin milletvekili listelerinden seçime giren HÜDA PAR, Antalya’da ilk kez 2018 seçimlerinde milletvekili adayları çıkarmış ve 3170 oy almıştı. HÜDA PAR’a en çok oy Kepez İlçesi’nden çıkmıştı.
ABONE OL
Abone Ol
HÜDA PAR Antalya'da hangi ilçede güçlü?
Haberler / Antalya
17 Mayıs 2023 Çarşamba 07:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

“Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmediği” açıklamalarıyla tartışma konusu olan HÜDA PAR’ın yöneticileri, Türk bayrağı, anayasa, kadına karşı şiddetin önlenmesine ilişkin 6284 sayılı yasa ve laikliği hedef alan açıklamalarının ardından son olarak köy enstitülerini hedef almıştı. 

HİZBULLAH İLE BAĞI VAR MI?

‘Allah’ın Parti’ anlamına gelen HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerinin Hizbullah ile anılmasına ilişkin soruya, "Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" demişti. Yapıcıoğlu, Hizbullah üyelerine avukatlık yapmasına ilişkin ise, "Onları savunmam bir tesadüf değildi. Medyatik isimler olduğu için gündem oluyordu” görüşünü savunmuştu.

Hizbullah, İslamcı yazar Gonca Kuriş’i kaçırmış, 2 yıla aşkın işkenceden sonra öldürüp betona gömmüştü. Örgüt ayrıca Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve korumalarını şehit etmişti. Hizbullah’ın çok sayıda insanı da domuz bağı ile işkence ettikten sonra öldürüp betona gömdüğü ortaya çıkmıştı.

HÜDA PAR İNANÇ TURİZMİNDEN YANA

Turizmin başkenti Antalya’da yaklaşık 10 yıl önce açtığı il başkanlığı ile siyasi faaliyetlerini sürdüren HÜDA PAR, parti kitapçığında, “Turizm geliri uğruna ahlaksızlığın yaygınlaşmasına ve fuhşa izin verilmemeli, toplumun genel ahlakının korunması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Daha çok inanç turizmine yatırım yapılmalıdır” görüşünü savunuyor.

EKONOMİYİ ELEŞTİRİYORDU

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Veysi Yumlu, genel merkez yöneticileri Ak Parti ile ittifak görüşmelerine başlamadan önce iktidarı eleştiriyordu. Yumlu, Antalya’da bir gazeteyi ziyaretinde, Türkiye ekonomisinin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek şunları söylemişti:

 “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da çok ciddi bir fiyat pahalılığı var. Ekonominin kötü olmasını sadece dış mihraklara bağlamak mümkün değil.  Ekonomi yönetimi ciddi bir zaaf içerisinde. Haliyle bu halka yansıyor. Türkiye’nin yüzde 9 büyüdüğü söyleniyor. Ama maalesef bu büyüme tabana, halka yayılmıyor. Esnafımız çok sıkıntı içerisinde. Gıdada sürekli fiyat artışı var. 3-5 marketin kontrol edilmesiyle halledilecek bir sorun değil. Gübre fiyatları çiftçinin canını yakıyor. Tüm bunlar tarımda söz sahibi olan Antalya’ya da maalesef sirayet ediyor.”

HÜDA PAR’IN ANTALYA İLÇELERİNDEN ALDIĞI OY

24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili adayları çıkaran HÜDA PAR, 157 bin 437 kişinin oyuna alarak Türkiye genelinde yüzde 0.31 oranına ulaşmıştı. HÜDA PAR, Antalya’da ise 0.21 oy oranı ile 3170 oyda kalmıştı.

HÜDA PAR’ın 24 Haziran 2018’de Antalya ilçelerinden aldığı oy sayıları şöyle:

Muratpaşa: 353

Kepez: 758

Alanya: 399

Manavgat: 309

Konyaaltı: 78

Serik : 243

Kumluca: 154

Korkuteli: 88

Aksu: 121

Döşemealtı: 66

Kaş: 136

Finike: 80

Gazipaşa: 92

Elmalı: 72

Kemer: 50

Demre: 60

Akseki: 22

Gündoğmuş: 45

İbradı: 6

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber