Gün Haber

Gözler AYM'de: Sokak hayvanları için kritik toplantı

Tüm tartışmalara ve itirazlara karşın kabul edilerek Resmi Gazete'de yayınlanan sokak hayvanları yasasının iptali için, CHP'nin AYM'ye yaptığı başvurunun ilk incelemesi bugün yapılacak. Başvuruda eksiklik olmaması durumunda yürürlüğün durdurulması talebini görüşülecek.
ABONE OL
Abone Ol
Gözler AYM'de: Sokak hayvanları için kritik toplantı
Haberler / Türkiye
5 Eylül 2024 Perşembe 09:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sokak köpeklerinin tehlike arz ettiği gerekçesiyle çıkarılan ve 'ötanazi'nin de yolunu açan 17 maddelik "160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", sanatçıların ve hayvanseverlerin yanı sıra siyasetçilerin de itirazlarına rağmen kabul edildi. AKP içerisinde de farklı görüşlerin itirazlarıyla karşılanan yasayla ilgili CHP'nin başvurusuyla AYM'den yürütmeyi durdurma kararı vermesine yönelik teslim edilen dosyaların incelenmesine başlanacak.

Yapılacak ilk incelemede, başvuruda bir eksiklik saptanmaması durumunda dava, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülebilecek. Yürürlüğün durdurulmasıyla ilgili talebe ise bugünkü toplantıda karar verebilecek olan Yüksek Mahkeme, bu talebi esas aşamasında karara bağlayabilecek.

CHP'DEN "16 MADDE İPTAL EDİLSİN" TALEBİ

AKP ve MHP oylarıyla kabul edilip 2 Ağustos'ta yürürlüğe girmesinin ardından CHP, kanunun 17 maddesinden 16'sının iptalini ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle 15 Ağustos'ta Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, bu maddelerin yaşam hakkı ve hayvan haklarının yanı sıra kamu yararına ve devletin temel amaç ve görevlerine de tamamen aykırı olduğunu ifade etti.

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber