Gün Haber

Fırsatçıların 'kentsel dönüşüm' vurgunu

Kentsel dönüşümde yenilenen yeni yasa ardından fırsatçılar şimdi de gözünü vatandaşın canına ve cebine dikti. Kendilerine ait olmayan projelerle vatandaşları kandırıp paralarını alan şahıslar, daha sonra müteahhitte gidip elinde kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirterek ücret talep ediyorlar.
ABONE OL
Abone Ol
Fırsatçıların 'kentsel dönüşüm' vurgunu
Haberler / Türkiye
5 Eylül 2024 Perşembe 08:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kentsel dönüşüm kapsamında yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen ve “riskli yapı” olduğu ilgili kamu tarafın­dan onaylanan binalarda tüm hak sahipleri için toplantıyla bilgilendirme şartı kaldırıl­dı. Bir diğer yeniliğe göre, apartman sakinleri tek tek aranmayacak ve yıkım kararı binaya asılacak. Bunun yanında 6 ila 9 ay arasında değişen aşınma süreci 3 aya indirildi. Bu nedenle birçok vatandaş, evini kentsel dönüşüme dahil etmek için elini hızlı tutarken bazı kişiler de bu durumu fırsata çevirme yarışına girdi.

Deprem endişesiyle konut­larını dönüştürmek isteyen­leri hedef alan fırsatçılar, daha önce yap­tığını iddia ettiği başkaları­na ait projelerle site sakinlerinin kapısını çalıyor. Her bir malik için 500 bin ila 1 milyon TL toplayan şahıslar, daha sonra müteahhitlere gi­dip, elinde kentsel dönüşüm projesi olduğunu, yıkım için oy çokluğuna ulaştığını belir­terek, binanın yapımını başka bir müteahhide pazarlayarak para almaya çalışıyor.

Konuyla ilgili konuşan Anado­lu Yakası İn­şaat Mü­teahhitle­ri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, kentsel dönüşümde fırsatçı sorunu yaşanma­ya başladığını belirterek şunları söyledi:

“Pi­yasada çantacılar dediğimiz, art niyetli fırsatçıların ge­lip, projeleri yüzde 50 artı 1’le alıp, müteahhitlere bir ücret alarak bunu devretmenin yol­larını aradığını 1-2 aydır du­yuyoruz. Bu alanda bizler de vatandaşlarımızı, müteahhit­lerimizi bilgilendirdik. Böy­le firmalardan iş alınmasına müsaade etmeyin diye telkin­lerde bulunuyoruz”

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber