Gün Haber

Fide üretim tesislerinde denetim

SERİK Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, örtü altı sebze üretim sezonunun başlamasıyla birlikte sebze fidesi üretim tesislerinde denetimlerin artırıldığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Fide üretim tesislerinde denetim
Haberler / Antalya
27 Ağustos 2020 Perşembe 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında gerekli bütün önlemleri alarak örtü altı sebze fidesi üretim tesislerini ziyaret edip gerekli denetimlerini, incelemelerini yapmaya ve hastalık kontrolü için fideliklerden numuneler almaya başladı. Alınan bu numuneler Antalya Karantina Müdürlüğü'ne analiz için gönderiliyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Serik'in hem dünya pazarları hem Türkiye pazarı açısından sebze üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Serik sebze üretimiyle hem iç pazar hem ihracat anlamında çok önemli bir yerde bulunuyor. Bu sebeple bizler de tarımın her alanında olduğu gibi örtü altı sebze üretimiyle ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Müdürlüğümüze bağlı denetim ekiplerimiz yeni başlayan sezon itibarıyla örtü altı sebze fidesi yetiştiriciliği yapan işletmeleri denetleyip hastalık kontrolü için numuneler alınmaktadır. Sezonun üreticilerimiz açısından en iyi ve en verimli şekilde geçmesi amacıyla fide üretim yerlerinde her türlü tedbiri alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yıllarda 500 bin tonlara ulaşan Serik örtü altı sebze üretiminin daha da artması, yüksek verim elde ederek hem üreticimizin hem de ülkemizin kazanması adına tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gayretlerimiz sürüyor. Konu ile ilgili olarak üreticilerimiz her türlü problem, öneri, sorun ve isteklerini bizzat bana, ekip arkadaşlarıma veya müdürlüğümüze iletebilirler her türlü sorunlarını çözmek için üreticilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber