Gün Haber

Demet Kardaş'ı canice öldürüp 15 yıl kaçtılar

Diyarbakır'da Demet Kardaş'ın 2009 yılında canice ölmesine neden olan Mehmet Ali Yiğit, Mehmet Zülfü Yiğit ve Fahri Yiğit, 15 yıl sonra yakalandılar.
ABONE OL
Abone Ol
Demet Kardaş'ı canice öldürüp 15 yıl kaçtılar
Haberler / Türkiye
3 Ekim 2024 Perşembe 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi kırsal Kömürtaş mahallesinde 7 Eylül 2009 günü akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle silahlı kavga çıktı. Çıkan kavgada 39 yaşındaki Remzi Yiğit hayatını kaybetti, 42 yaşındaki abisi Mehmet Yiğit yaralandı. Yiğit ailesi, aynı günün akşamında kavga ettikleri Kardaş ailesinin evlerine silahlı baskın yaptı.

Baskında şahısların otomobil lastiği yakıp içeriye attıkları, evden çıkanları da yaylım ateşine tutan failler, Demet Kardaş'ı öldürüp, beraber yaşadığı babaannesi Ferizan Kardaş ve akrabası Zülküf Kardaş'ı da yaraladılar.

FİRARİLER BULUNAMADI

Her iki aileden gözaltına alınan 5 kişi tutuklanırken, şüphelilerden Mehmet Ali Yiğit, Mehmet Zülfü Yiğit ve Fahri Yiğit kayıplara karıştı. Bu süreçte dava sonuçlandı ve firari olan 3 kişi, 'Çocuğu kasten öldürme' suçundan müebbet ile 'Öldürmeye teşebbüs' suçundan 24'er yıl hapis cezası aldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili yeniden çalışma başlattı. İki yıllık takibin sonunda 60 yaşındaki Mehmet Ali Yiğit, 79 yaşındaki Mehmet Zülfü Yiğit ve 58 yaşındaki Fahri Yiğit, geçen hafta yakalanıp tutuklandılar.

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber