Gün Haber

CHP Muratpaşa kalesini korumak istiyor

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Antalya’da aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kentin en büyük 2’nci ilçesi olan Muratpaşa’nın belediye başkanı olabilmek isteyen çok sayıda kişi de partilerine aday adaylığı başvurusunda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
CHP Muratpaşa kalesini korumak istiyor
Haberler / Antalya
6 Aralık 2023 Çarşamba 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son seçimde ise mevcut belediye başkanı Ümit Uysal oyların yüzde 64,89’unu alarak yeniden belediye başkanı seçildi. 5 dönemdir CHP’li belediye başkanlarının seçimleri kazandığı ilçeyi AK Parti kazanmak isterken, CHP ise ‘kale’ olarak gördüğü ilçede oylarını artırmak istiyor.

AK PARTİ’DE ŞİMDİLİK 2 ADAY ADAYI VAR

AK Parti’de 2 isim Muratpaşa’yı yönetmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu. İlk olarak AK Parti Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı, iş insanı Nedim Tekerli aday adaylığını açıkladı. Ardından 1993 yılında belde olan Muratpaşa’nın 1994 yılında ilk belediye başkanı olan Mehmet Manavoğlu’nun oğlu, AK Parti meclis üyesi Özdemir Manavoğlu aday adaylığını açıkladı. Partide adayları belirleme süreci ise devam ediyor.

CHP’DE BAŞVURULAR BİTTİ

CHP’de ise mevcut belediye başkanı Ümit Uysal’ın başvuruların son gününde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmasıyla beklentiler değişti. Belediye başkanlığı adaylığı için sürpriz isimler başvuruda bulundu.

ADNAN YILDIZ PROJELERİYLE BAŞVURDU

Projeleriyle dikkat çeken İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakultesi Mezunu İnş. Müh. Adnan Yıldız, CHP ilçe binasına ilk gidip başvuranlar arasında yerini aldı. Yıldız, göreve geldiklerinde CHP rozetini hiçbir zaman çıkarmayacağını ve örgüt ile beraber hareket edeceğini söyledi.

ANTALYADA YAPILACAK YEREL SECIMLER ONCESINDE KENTIN EN BUYUK 2NCI ILCESI OLAN MURATPASADA ADAY ADAYLARI PARTILERINE BASVURUYOR. BELEDIYENIN ILK BASKANI OLAN MEHMET MANAVOGLUNUN OGLU OZDEMIR MANAVOGLU AK PARTIDEN ADAY ADAYI OLURKEN, ESKI ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN ISE CHPDEN BASVURDU. (FOTO: ANTALYA-DHA) FOTODAKI: MURAT BULAT

Murat Bulat

Eski ATSO Başkanı Davut Çetin, başvuruların tamamlanmasına saatler kala Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na aday adaylığı için evrakını teslim etti. Eski CHP Milletvekili ve İl Başkanı Devrim Kök, Eski CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, mevcut meclis üyesi Canan Keleş, önceki dönem milletvekili adayı Sibel Gezen, avukat Murat Bulat, gazeteci Songül Başkaya ve Hasan Özgür Özen de aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Öte yandan yapılan önceki günlerde Genel İdare Kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklayan İYİ Parti’nin ise ilçede aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 7 Aralık 2023 Perşembe 06:24
Dışardan göçler nedeniyle,Anadolu'nun emekçi insanlarının Muratpaşa'da ikamet etmesiyle ilçenin CHP oylarının arttığı,bu nedenle de sürekli CHP adaylarının seçim kazandığı bir süreç yaşanıyor.O nedenle kim aday olursa olsun zaten kazanır.Maharet adayda değil,seçmenin profil yapısında.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber