Gün Haber

Antalyalı profesör çıkardığı dergi ile İngiliz medya devine kafa tuttu

Antalyalı profesör Yavuz Tekelioğlu’nun sahibi olduğu  YÜciDER-Gİ’nin 3. sayısı uluslararası büyük bir ödül kazandı. İngiliz medya devi BBC’nin birinci olduğu değerlendirmede birinciliği kılpayı kaçıran YÜciDER-Gİ, yemek kültürüne yönelik dünyanın en iyi ikinci dergisi oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Antalyalı profesör çıkardığı dergi ile İngiliz medya devine kafa tuttu
Haberler / Antalya
6 Aralık 2023 Çarşamba 07:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı’nın (YÜciTA) coğrafi işaretlerle ilgili dünyadaki ilk çalışması olan YÜciDER-Gİ, 1995 yılından bu yana düzenlenen yarışmada 205 ülkenin dergi ve kitaplarıyla yarıştı.

Her yıl yemek kültürüne yönelik dünyanın en iyi yayınlarının seçildiği  Gourmand Ödülleri, “Gourmand Award”da YÜciDER-Gİ dünyanın en iyi 2. dergisi olmayı başardı.

Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, “YÜciTA olarak çok mutluyuz. Çünkü,  Türkiye’ye kazandırdığımız 656 sayfalık bu özel sayıyı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Türk halkına armağan ettik” dedi.

YUciTA 15 Ekim 2012 tarihinde Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve Prof. Dr. Selim Çağatay tarafından kuruldu. Kökü, 1995 Barcelona zirvesi sonrası Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçen “Akdeniz Ülkeleri Ekonomik Araştırmalar Merkezi”ne dayanan YUciTA, yöresel ürünler ve coğrafi işaretlerle ilgili araştırmalarını Akdeniz ülkeleri ve Fransa Montpellier Akdeniz Tarım Enstitüsü ile birlikte yürütüyor.

YÜciTA, gönüllülük esasına dayanan ve Türkiye’nin bir çok bölgesinden, farklı kurum ve kuruluşlardan değişik  kesim ve profillerde üyelerden oluşan bir araştırma ağı. YÜciTA, Türkiye’de yöresel ürünleri koruyabilmek için ideal bir coğrafi işaretler sisteminin kurulabilmesi, yöresel ürünlere değer kazandırılarak sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve kültürel ve biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda çaba harcıyor.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber