Gün Haber

Başbakan Bucak salebi seviyor

Başbakanların ünlü ettiği bitkilere bu kez de Burdur Bucak salebi ekleneceğe benziyor.
ABONE OL
Abone Ol
Başbakan Bucak salebi seviyor
Haberler / Türkiye
11 Ocak 2012 Çarşamba 22:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 
Türkiye, dönemin Başbakanı Tansu Çiller kuşburnunu meşhur etti. Türkiye'de yaşayanlar, dağlarda doğal ortamlarında yetişen ve çoğu yörelerde yüzüne bile bakılmayan kuşburnunu baştacı etti. Kuşburnu, Çiller'le kazandığı itibarı uzun yıllar kış günlerinin vazgeçilmezi yaptı.
Enerjik ve güçlü olmasını altın çileğe borçlu olduğu yolundaki bilgiler Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresi tarafından paylaşılınca bu pek bilinmeyen bilgi bir anda doğal yaşam meraklılarının ilgi odağı oldu.
Gerçek altın çilekler karaborsa olunca, tozu ile idare etmeyi kabul edenler bile bu bitkiye avuç dolusu para ödemeyi göze aldılar. Erdoğan'ın altın çilek sayesinde enerjik olduğu konusunda kesin bir bilgiye varılamasa da kesin olan bir şey vardı. Altın çilek ticareti yapanlar bu işten ciddi paralar kazandı.
Başbakan Erdoğan,  ''Çalışan Gazeteciler Günü''nü kutlamak amacıyla akşam saatlerinde Başbakanlık Basın Bürosu'na gitti. Burada gazetecilerle tek tek tokalaşan ve espriler yapan Başbakan Erdoğan, basın mensuplarına salep ikram etti.
Erdoğan, sadece salep ikram etmekle kalmadı, iyi salepten ve Türkiye'nin en iyi salebinin hangi yörede yetiştiğinden de söz etti. Erdoğan, ''Bu Bucak sahlebi. Çarşı, pazar değil. Biliyorsunuz Türkiye'nin en iyi sahlebi Burdur Bucak'ta çıkar'' dedi.
Erdoğan'ın Burdur salebine verdiği bu destek, adı "bedelli askerlik mağduru kent"e çıkan Burdur'un gelir kaybına ne kadar merhem olacak onu da zaman gösterecek.
ROTAHABER
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber