Gün Haber

Baransu başbakana kafa tutuyor, ezber bozuyor

Hakkari Uludere’deki sınır bölgesinde kaçakçılık yapan 35 kişinin terörist zannedilerek, F-16 uçakları ile vurulmasının ardından başlayan tartışmalarda, ‘’Ezber bozan’’ gelişmeler de yaşanıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Baransu başbakana kafa tutuyor, ezber bozuyor
Haberler / Türkiye
3 Ocak 2012 Salı 04:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Erdoğan, olayla ilgili istihbaratın MİT tarafından verildiğini yazan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu için ‘’Cambaz’’ derken, Baransu da ‘’Kasımpaşa’lı Erdoğan’dan mı korkacağım’’ cevabı verdi. MİT’in bu konuda 6 ayrı istihbarat verdiğini açıklayıp yeni raporları da gündeme getirdi. . 
Iğdır’lı bir ailenin çocuğu olan 35 yaşındaki Baransu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu… Mesleğe Akşam gazetesinde stajyer olarak başladı. 32. Gün ve Aksiyon dergisinde çalıştı, "Amerika'da çocuk cinayetleri ve medya" konulu tezi için 3,5 yıl bu ülkede kaldı. Yurda dönüşünde de Taraf Gazetesinde çalışmaya başladı.

BALYOZ BELGELERİ
"Genelkurmay’ın Türkiye’yi biçimlendirme planı - Lahika-1", "Dağlıca baskını", "İrtica eylem planı",
gibi ilginç haberlere imza attı. "AKP ve Fethullah Gülen'i Bitirme Planı" haberi ise çok ses getirdi. Balyoz davasının açılmasına ve çok sayıda üst düzey subayın tutuklanmasına neden olan bu belgeleri, bavul içinde savcılığa teslim etti.

Kendisini ‘’Baba tarafım muhafazakâr ve dindar olmasına rağmen anne tarafım sol görüşlüdür. Ben Kürdüm ama bir Türk kadar bu ülkeyi seviyorum’’ diye anlatan Baransu, yayınladığı haberlerdeki belgelerin ‘’Posta ile kendisine ulaştığını’’ savunuyor. Baransu, herhangi bir cemaat ile ilgisi olmadığını, Zaman Gazetesi ve Aksiyon Dergisinden de sigortası yapılmadığı için mahkemelik olup ayrıldığını aktarıyor. Baransu, ‘’Pimini çekip bombayı verdi 4 er öldü’’ başlıklı haberi ile, 2009 Sedat Simavi ödülünün de sahibi oldu. (Gazeteport)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber