Gün Haber

Kırıkkale'de büyük patlama

Kırıkkale'de askeriyeye ait Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi'nde patlama meydana geldi. Patlatma sırasında çalışan 4 işçinin cesedine ulaşıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Kırıkkale'de büyük patlama
Haberler / Türkiye
2 Ocak 2012 Pazartesi 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yahşihan ilçesindeki tesislerdeki patlamanın ardından başlayan yangın, MKE fabrikası, Kırıkkale ve ilçe itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.
Kaymakam Ahmet Ferhat Özen, patlamanın saat 00.43 sıralarında meydana geldiğini belirterek, patlamanın meydana geldiği bölgede çalışan sivil işçilerden haber alınamadığını ve arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Depolarda kimyasal madde olduğundan askeri tesise ambulans ve itfaiyenin dışında tüm giriş ve çıkışlar yasaklandı.
 
Kırıkkale’den de duyulan ve endişe yaratan patlamada bina harabeye dönerken, çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ardından binaya giren ekipler, gece vardiyasında çalışan 4 işçinin cesedine ulaştı.
 
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki mühimmat ayırma ve ayıklama tesisinde meydana gelen patlamada enkaz altında kalan işçinin çıkarılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.
 
Patlamayla ilgili bilgi almak için ilçeye gelen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Yahşihan Belediyesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan dolayı üzgün olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
''Yahşihan'daki askeri mühimmat ayırma ve ayrıştırma tesisinde büyük bir patlama oldu. Patlama üzerine askeri yetkililerle gerekli koordinasyon yapıldı ve patlamanın TNT işlemlerinin yapıldığı atölyede meydana geldiği tespit edildi. Tesisin TNT bölümü dışındaki bölümlerinde ciddi anlamda hasar meydana gelmedi. Askeri yetkililerce patlamanın meydana geldiği bölümde vardiyalı çalışan 4 işçi olduğu bildirildi. 4 işçiden 3'ünün cesedinin bulunduğu ve gerekli işlemlerin yapıldığı, 1 işçinin cesedinin çıkarılması için de çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Askeri savcının incelemeleri de devam ediyor.''

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber