Gün Haber

Antalyalı başkan, bir anısıyla, bir eski fotoğrafını paylaştı

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, bugün sosyal medya hesabından bir anısı ile birlikte ortaokulda çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğraftakilerden hangisinin başkan olduğu merak edilirken, hikayede adı geçen fizik profesörünün o karede olmadığı ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalyalı başkan, bir anısıyla, bir eski fotoğrafını paylaştı
Haberler / Antalya
24 Eylül 2023 Pazar 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İşte, Ümit Uysal’ın o fotoğrafı ve hikayesi:

“Merhaba kıymetli komşularım, hepimize iyi hafta sonları diliyor, kendi yaşamımdan güzel bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. 1979 yılında Serik Üründü İlkokulu son sınıftaydım. İki basamaklı devlet parasız yatılı sınavları sonunda Antalya Lisesi yurdunu kazandım. 12 Eylül 1980 darbesinin yaşandığı günlerde terör olayları gerekçe gösterilerek yurdumuz kapatıldı. Bu yurtta kalan 200 kadar öğrenci, onarlı yirmişerli gruplar halinde Türkiye'mizin farklı illerindeki devlet yurtlarına dağıtıldık. Benim kısmetime de İzmir Karabağlar Cumhuriyet Lisesi yurdu düştü. Orta ikinci sınıftaydım ve ailemden 500 km uzağa gönderilmiştim. Üstelik ilkokula erken başladığım için akranlarımdan da küçüktüm.

Sıra arkadaşım Hakan vardı. Yatılı değil gündüzlüydü. Ailesi Muş ilinin Bulanık ilçesinden göç etmişti. Babası inşaat ustasıydı. Karabağlar'ın arka bölgelerinde, gecekondu tabir edilen izinsiz yapılmış bir evde oturuyorlardı. Hakan çok iyi kalpli bir çocuktu. Bazen beni evlerinde misafir ederlerdi. Kısa süre için yurttan uzaklaşıp “anne yemeği” yememi sağlarlardı. Sonraki yıllarda farklı sınıflara düştük. Aradan 42 yıl geçti... Ara ara Hakan'ı hatırladım ama kendimi zorlamama rağmen bir türlü soyadını çıkaramadım. Farklı bir soyadı vardı. Dün gece, günün yorgunluğunu atmak için balkonda oturduğum sırada bir anda soyismi aklıma düştü. Hemen Google'a yazdım ve muhteşem bir şey gördüm. Hakan fizik profesörü olmuş. Soyadını ve üniversitesini yazmayacağım... Pazartesi ilk iş çalıştığı üniversiteden Hakan'ın cep telefonunu bulacağım, kendisini arayacağım ve hasret gidereceğim. Bütün benliğimle tebrik edeceğim. Aslan kardeşim benim...

Ülkemize ilişkin umutlarımız sakın azalmasın. Anadolu'nun yetiştirdiği, varlığı yokluğu bilen çok güzel evlatları var.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 24 Eylül 2023 Pazar 13:39
10 yıldır Muratpaşa gibi ülkenin en büyük ilçesinin Belediye başkanlığını yapan Ümit Uysal,Büyükşehir adayı olmalıdır.Aday gösterilirse siyasete devam,yoksa tekrar Muratpaşa'ya aday yapılmamalıdır.Yeter artık CHP de 2 dönemdir Belediye başkanlığı yapanların hiç biri tekrar aday gösterilmemelidir.Tüzük'e kesinlikle konmalıdır,10 yıl süre getirilmelidir.Vekillik ve başkanlık 10 yılla sınırlanmalıdır.Genel Başkanlıkta en fazla 15 yılla sınırlanmalı ve KILIÇDAROĞLU 15 yılını doldurduğunda ayrılmalıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber