Gün Haber

Antalya turizminde işlerin pek iyiye gitmediğinin resmidir

Antalya Havalimanı’na gelen turist sayısının artmasına rağmen, en yüksek sezonda bile otellerdeki doluluk oranı yüzde 70’lerde kaldı. Moral bozukluğu Kemer’de düzenlenen toplantıda turizmcilerin yüzüne yansıdı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya turizminde işlerin pek iyiye gitmediğinin resmidir
Haberler / Turizm
17 Temmuz 2024 Çarşamba 17:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) aylık toplantısı Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda çekilen bir fotoğraf, sektörün içinde bulunduğu durumu özetliyordu. Gazetecilere poz verirken gülen yüzler, objeklifler kendilerinden uzaklaşınca yerini derin bir kaygıya bırakıyordu. Gerçekçe moraller bozuk, suratlar asıktı. Habersizce çekilen bu fotoğraf karesinde bırakın gülen bir turizmciyi, gülümseyen bir kişi bile yoktu.

Fotoğraf karesindeki masaları zoomladığımızda ise ortaya işte bu görüntüler çıktı. Kimi telefonuna bakıyor, kimi suratı asık, başı önünde yanındakilerle sohbet bile etmiyordu. 

POYD eski Başkanı Ülkay Atmaca’nın (Sağ başta) gerginliği ve moral bozukluğu mimiklerine yansımıştı.

Protokol masasındakilerin de diğer masalardaki turizmcilerden farkı yoktu.  İngiliz tur operatörlerinden Jet2 ile yaptığı tanıtım anlaşması sonrasında Kemer’e daha fazla İngiliz misafir gelmesi nedeniyle plaket alan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun bile suratından düşen bin parçaydı.

SANKİ CENAZEYE GELMİŞLER

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Böcek'in Turizm Danışmanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Fraport Tav Antalya Havalimanı Genel Müdür Deniz Varol, AKTOB üyeleri ve turizmcilerin bir ödül töreninden çok cenazeye gelmiş tavırları dikkatlerden kaçmadı.

Toplantıda, turizmin 12 aya yayılması ile ilgili yapılması gerekenler, turizmin çeşitlendirilmesi, Türkiye'nin dünya pazarındaki yeri ve önemi gibi konularla ilgili sunum gerçekleştirdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 18 Temmuz 2024 Perşembe 16:52
Memleketimiz o kadar pahalı hale geldi ki,bırakın yerli vatandaşımızı,yabancılar bile artık TÜRKİYE pahalı diyorlar. Etin 650 Tl,1 kğ kavunun 15 tl olduğu,1 çorbanın 120 Tl oldğu,5 kğ çiçek yağının 300 Tl ye dayandığı,peynirin zeytinin yanına yaklaşılmıyor. Emekli maaşı ile böyle bir otelde ancak 2 gün kalınır.Peki bu adam 28 gün ne yiyecek. Memleket bu hale gelirken,bir otelciden hiç sorunlarla ilgili ses soluk duydunuz mu???? Kimse konuşmuyor,iş adamları sus pus,Üniversiteler iktisat Fakülte dekanları falan hiç konuşuyor mu,herkes araziye uymuş. Memlekete % 80 i iyi hayat yaşıyor.Onlar AVM lerde,restoranlarda,otellerde,plajlarda,teknelerde,altlarında son model araçlar yiyip içip gezip yatıyorlar.Geriye kalan % 80 karnını doyurmanın peşinde,bakalım nereye kadar gidecek.
 Antalya Sakini
 18 Temmuz 2024 Perşembe 09:55
Bu toplantıdakiler 5 yıldızlı otel turizmcileri. Antalya'nın her yerini, sahillerini parsel parsel aldılar, işgal ettiler. Kapasiteye bakmadan aldıkları teşviklerle sürekli yeni otel yaptılar. Antalya'yı hunharca tükettiler. Bugün Antalya merkezinde içme suyu 4. katın üzerine çıkmıyor. Belediyeler hizmet veremiyor. Altyapı yetmiyor. Başıboş düzende esnaf da bulduğunu kazıklıyor. Sözün özü: geçmişte yenilen hurmaların tırmaladığı günler geldi... 5 yıldızlı otelcilere yine birşey olmaz! Olan Antalya'ya ve Antalyalıya oldu...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber