Gün Haber

Antalya'nın villa cennetinin viran halleri...

Antalya’da en çok villanın olduğu Döşemealtı İlçesi’nde caddeler, sokaklar, kaldırımlar, bisiklet yolları çöplüğe dönmüş durumda…
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'nın villa cennetinin viran halleri...
Haberler / Antalya
20 Eylül 2024 Cuma 07:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fotoğraf Ersin Taranoğlu Caddesi’nde çekildi. Bu karede, bisiklet yolunun içler acısı hali tüm dehşetiyle göze çarpıyor. Bisiklet yolu çöplüğe dönmüş. Çöp konteynırı ağzına kadar dolmuş taşmış, yolu da kapatmış. Kırmızı dubalar kırılmış, eğilmiş veya kopmuş. Kaldırımın kenarındaki bitkiler susuzluktan kurumuş. Caddenin asfaltı yamalı bohçaya dönmüş.

Aynı caddede çekilen başka bir fotoğraf ise bisiklet yolunun devamı… Asfalt ile bisiklet yolunu ayıran küçük kaldırım taşları kırık dökük… Kırmızı dubalardan cadde boyunca ayakta kalan yok. Bu bisiklet yoluna hiç süpürge değmemiş.

Bu fotoğraf ise ya çevredeki bir inşaatın, ya belediyenin veya doğalgazcıların bir eserini gösteriyor… Çürüyen otlar, toz toprak, bisiklet yolunu ölüm yoluna çevirmiş. Bu Döşemaltı'nın en büyük caddelerinden biri... Sokaklar ise daha berbat... Özellikle doğalgaz sonrası delik deşik edilen yollar, değişik renkte ve gelişi güzel döşenen parke taşları yüzünden görsel kirlilik yarışmalarında birinciliği kimseye kaptırmayacak cinsten... Kısaca Döşemealtı ilçe olduğundan bu yana en mezbelelik dönemini yaşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 akdeniz
 21 Eylül 2024 Cumartesi 10:11
Hiç değilse yan yatan dubaları sökseniz,bozulan yerleri temizleseniz,çöp tenekelerini zamanında boşaltarak yerlerinde düzgün durmasını sağlasanız,etrafın temiz olmasını sağlasanız yeter. Bunları planlayacak liyakatli müdürler lazım.Hiç bir hazırlığı olmayan boş çuval misali,sudan çıkmış şaşkın ördek dönemine girilmişe benziyor.
 kuzeyin incisi
 21 Eylül 2024 Cumartesi 09:30
Yukarıdaki manzaraları görünce insanın içi acıyor.Halkın verdiği vergilerden ödenerek yapılmış olan bu düzenlemenin atıl vaziyete gelmesi ne kötü. Sadece o cadde değil,ilçenin bir çok sokakları aynı vaziyette,her yer kazılıyor ama sonradan öylece bırakılıp gidiliyor.Yollar çukurlardan geçilmiyor.Oysa yapılması gereken çok basit,hanği kuruluş kazmışsa işi bitince eski hale getirmesi sağlanacak.Bunu takip edecek olanda Belediye,başta Fen İşleri,Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlüğü ne iş yapar.Gidin bakın Belediyeye bürolarda bir sürü kişi akşama kadar oturuyorlar. Tamam borçlu belediye ama seçimden 6 ay geçmiş,artık derlenip toparlanması lazımdı.Maalesef karışıklık ve başı bozukluk devam ediyor. Çöpler zamanında alınmayacaksa,sokaklar,parklar tertemiz olmayacaksa,kırılan bozulan malzemeler tamir edilmeyecekse o zaman Belediyeye ne gerek var.800 küsür kişi maaşlarını her ay alsınlar yatsınlar mı. Giden Belediye Başkanı zaten ipin ucunu kaçırmıştı.O nedenle Partisi kendisini aday yapmadı.Yerine aday yapılan aday da seçimi kazandı ama halk artık hizmet bekliyor.Belediyenin her türlü imkanı var.Sadece iyi bir plan ve sahada denetim olursa bu aksaklıklar olmaz.Oy veren seçmeni şoka sokmanın gereği yok.2 haftada bu aksaklıkların tamamı yapılır ve düzgün şekilde de kalması sağlanır. Belediyeye son 20 yılda eş dost,akraba,tanıdık kontenjanından yüzlerce kişi alınmış.Hatta bazı ailelerden kardeşçe çalışıyorlar.Bunlar verimli hale getirilmelidir.Hatta fazlalık olanlar şimdiye kadar çıkarılmalıydılar. Kısacası bu manzaralar devam edecek idi ise ,o zaman Belediye başkanının değişmesine ne gerek vardı.Umarız en kısa zamanda bu fotoğrafı görürler ve gereğini yaparlar.Yoksa vatandaş oy verip vermediğine bakmaz konuşmaya başlar.Seçmeni pişman etmenin anlamı yok. Kepez'e,Konyaaltı'na,Muratpaşa'ya,Aksu'ya bakın pırıl pırıl.Demek ki yapınca oluyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber