Gün Haber

Antalya'da uçakların zamanında kalkmamasının nedeni bitmeyen tadilat mı?

Antalya Havalimanı’nı genişletme projesi kapsamında başlayan pist tadilatı planlanan sürede bitirilemiyor. Bu ay sonunda bitmesi planlanan pistin açılışı Ağustos sonrasına kaldı. Son günlerde ardı ardına yaşanan rötarların nedeninin bu tadilat olduğu iddia ediliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da uçakların zamanında kalkmamasının nedeni bitmeyen tadilat mı?
Haberler / Antalya
6 Haziran 2023 Salı 08:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin turizm başkenti olarak bilinen Antalya'da için sezonun başladığı döneme denk gelen pist tadilatının devam etmesi havayolu şirketlerini zor durumda bıraktı.

Antalya için kapasite artırımına giden şirketler, planladıkları takvimde yaşanacak aksaklıktan ötürü acil çözüm bekliyor.

Hava trafiğinin de olumsuz etkileneceği durum karşısında şirketler DHMİ’den acil çözüm talebinde bulundu.

İNİŞ VE KALKIŞLARDA GECİKMELER YAŞANIYOR!

Pistin beklenen sürede bitirilememesinin turizm için büyük kayıp olacağı vurgulanırken, sektör oyuncuları başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların harekete geçmesini bekliyor.

Yaşanan sorun nedeniyle Antalya Havalimanı'nda uçakların dakikasında kalkış oranının yüzde 8,7'ye düştüğü ve uçuş başı ortalama 93 dakika olduğu öğrenildi. Ayrıca varış dakikliğinin de yüzde 22.61, ortalama uçuş başı gecikme süresinin de ortalama 62,1 dakika olduğu bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; pist çalışmalarının sonlandırıldığı ancak taksi yolu çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Taksi yolu çalışmaları nedeniyle zaman zaman NOTAM yayınlandığı ve çalışmaların bir an önce bitirilmesi için çaba sarf edildiği belirtildi. Çalışmaların bu ay sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Airporthaber

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber