Gün Haber

Antalya'da CHP'li başkanın makamı haczedildi

ANTALYA'nın Döşemealtı Belediyesi'nin geçmişten gelen ve ödenmeyen borcu nedeniyle, alacaklı firma tarafından Başkan Menderes Dal'ın makam koltuğu ve makam odasındaki eşyalar haczedildi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da CHP'li başkanın makamı haczedildi
Haberler / Antalya
20 Ağustos 2024 Salı 21:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Döşemealtı Belediyesi'nin 31 Mart seçimlerinden önceki CHP'li yönetimi döneminde yapılan bir ihaleyi kazanan asfalt firması, belediyeden alacağı olan hak edişlerini tahsil edemeyince icra yoluyla haciz işlemi başlattı. Öğle saatlerinde belediye binasına gelen alacaklı firma avukatları Ersun Yıldız ve Bengisu Başak Okuyan Çura, beraberlerinde icra memurları ve polislerle CHP'li Belediye Başkanı Menderes Dal'ın makam odasına çıktı.

Başkan Dal, belediye avukatları ve muhasebe yetkilileriyle görüşen alacaklı firma avukatları, borçların ödenmesi yönünde bir teminat alamayıp anlaşma yolu bulamayınca başkanın makam odasındaki eşyalar için haciz işlemi başlattı. Başkanlık makamında bulunan makam masası, makam koltuğu, oturma grupları, bir adet TV, avize, masaj koltuğu, dolaplar, komidinler tek tek kayıt altına alınarak haczedildi. Haczedilen mallar belediye otoparkında kurulan yük taşıma asansörü aracılığıyla indirilerek kamyonlara yüklenip adliye yediemin deposuna gönderildi.

Bu eşyaların hepsi haczedildi

100 MİLYON LİRALIK ALACAK

Süreçle ilgili açıklama yapan alacaklı firma avukatlarından Ersun Yıldız, "Müvekkil şirketimizin Döşemealtı Belediyesi'nden alacağı olan masraf ve faizleriyle beraber yaklaşık 100 milyon liralık alacak için haciz işlemi uyguladık. Makam odasındaki eşyalara talebimiz üzerine icra memurları eşliğinde hacizle muhafaza işlemi yaptık. İcra memurlarının belirlemiş olduğu icra deposuna eşyalar gidecek Bundan sonraki süreçte dava açarlarsa biz de karşı dava açarak süreci izleyeceğiz" diye konuştu.

Makam odasında küçük bir döşemealtı halısı ve saksıdaki çiçekler kaldı

Başkanla yaptıkları görüşmede nasıl bir sonuç çıktığı yönündeki soruyu yanıtlayan Avukat Ersun Yıldız, "Başkan halihazırda bu miktarda para olmadığını, öngörebildiği gelecek paraların ne zaman geleceğini ya da gelip gelmeyeceğini bilmediğini, bu nedenle de anlaşma masasına oturamayacağını söyledi. Çünkü verdiği bir sözü yerine getirmesinin kendisi için çok önemli olduğunu, yerine getiremeyecek olduktan sonra da konuşmanın ya da bir anlaşma yapmanın manası olmayacağını söyledi. Biz de önümüzdeki süreçte borcun ödenemeyeceğine kanaat getirdiğimiz için haciz işlemini müvekkilimizin talimatı doğrultusunda uyguladık" dedi.

ASFALT ŞİRKETİNE OLAN BORÇ ÖDENMEMİŞ

Bu arada, beletdiyeye haciz getiren şirketin asfalt şirketi olduğu ortaya çıktı. Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Ramazan Kaya, haciz sonrası sosyal medya hesabırdan şu paylaşımı yaptı:

Veli KÖKEN/ DÖŞEMEALTI (Antalya), (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 SERİKLİ
 22 Ağustos 2024 Perşembe 12:15
yahu iki dönemdir bu belediye chp tarafından yönetildi..akp li belediyeden devralınsa ortalığı yıkar kıyameti koparırdınız nirde bu aslan sosyal demokrat kardeşlerimiz hani şu bitmeyen baharınız vardı noldu la bahar bitmiş kış gelmiş..cevap verin nirde paracıklar
 bir vatandaş
 21 Ağustos 2024 Çarşamba 10:00
sayın başkanım merhaba bende chp ye kaç dönemdir oy veren bir vatandaşım 2 konu var benim anlamadığım birincisi sizden öncede burayı 2 dönem chp li belediye yönetti acaba ordanmı bunlar ikincisi ise her gelen belediye başkanı borç tan bahsediyor sizin seçilmenizdeki en önemli etken bu sorunlara çözüm yaratmak
 taş
 20 Ağustos 2024 Salı 21:58
Döşemealtı Belediyesinin son 20 senesine bakınca tam bir talan düzeni görüyorsunuz. Son 20 senede Belediye tarafından satılan gayrimenküllerin tolamına baksanız milyarları bulur.Buna rağmen neden bu kadar borç yapılmış bilende yok.Anlaşılmaz bir durum var. Son seçimlerde Belediye Başkanı seçilen Menderes Dal bütün bu borçları kucağında buldu ve 4 aydır bu durumdan çıkmaz için adeta çırpınıyor ama kısa zamanda yapacak bir şey yok. Belediye Başkanının yukardaki resmine bakınca TARİHE NOT DÜŞÜLECEK BİR SÜREÇ OLMUŞ. Ülkemizdeki bir çok Belediyede bu vaziyette iken firmanın biraz daha beklemesi gerekirken ,acele yasal işlem başlatmasını da anlamak zor. Borç bir önceki Belediye Başkanı Turgay GENÇ tarafından yapılmasına rağmen herhangi bir yasal işlem sürecine girmeyeceksin,yeni seçilen Başkana fırsat tanımadan işlem yapacaksın.Herhalde KAMUOYU VİJDANI kabul etmeyecektir.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber