Gün Haber

Anaokulu çatısına Tarım Atölyesi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesindeki bir anaokulunun çatısına kurulan Tarım Atölyesi'nde öğrenciler sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini öğreniyor. Tamamen doğal yetiştirilen ürünler de kahvaltıda öğrencilere ikram ediliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Anaokulu çatısına Tarım Atölyesi
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
18 Nisan 2019 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2023 Eğitim vizyonu kapsamında Şehit Ahmet Yumak Anaokulu yönetimi, okul bütçesi ve velilerin desteğiyle okulun çatısının 50 metrekarelik bölümüne Tarım Atölyesi kurdu. Domates, biber, çilek, marul, maydanoz ve salatalık gibi mevsim ürünlerinin yetiştirildiği atölyede öğrenciler öğretmenleri eşliğinde ürünleri sularken, bitkilerin yetişmesini gözlemliyor.

Okul Müdürü Selçuk Altıntaş, "2023 vizyon belgesi doğrultusunda okulumuzun atölyesinin çatısında Tarım Atölyesi yapmaya karar verdik. Bakanlığımıza bu doğrultuda taahhütlerimizi bildirdik. 1.5 aylık çalışmamız sonrasında böyle bir atölye ortaya çıktı. Atölyemizde maydanoz, marul, domates, salatalık ve çilek gibi meyve ve sebzeleri ekmeye karar verdik. Tabii bunu yapmamızın en büyük amacı çocuklarımızın yaparak ve görerek öğrenmeleriydi" dedi.

Öğrencilerin haftanın 4 günü Tarım Atölyesi'ne çıktığını aktaran Selçuk Altıntaş, "Bitkileri suluyor, yetişmesini inceleme fırsatı buluyorlar. Bu da çocukların gözlem yapma becerisini geliştiriyor. Elde ettiğimiz ürünleri çocuklarımıza kahvaltıda veriyoruz. Organik ve ilaçsız olduğundan endişemiz yok. Bu yüzden de çocuklarımıza güvenli bir şekilde yedirebiliyoruz. Atölyemiz merdivenleriyle birlikte 50 metrekarelik bir alana tekamül ediyor. Öğrenci kapasitemiz 100 olduğu için yeterli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Melek Naz Tülice (5) de "Okulumuzda sera olması çok güzel. Bahçede yapmak yerine çatıda yapmak değişik geldi. Salatalık, domates, çilek var. Suluyoruz, bakıyoruz" dedi.

AFYONKARAHISAR'IN SANDIKLI ILCESINDEKI BIR ANAOKULUNUN CATISINA TARIM ATOLYESI KURULDU. ATOLYEDE OGRENCILER SEBZE VE MEYVELERIN NASIL YETISTIGINI OGRENIYOR. TAMAMEN DOGAL YETISTIRILEN URUNLER DE KAHVALTIDA OGRENCILERE IKRAM EDILIYOR. (MELEK NAZ TULICE)  (FOTO:AHMET DAGLI/SANDIKLI-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN SANDIKLI ILCESINDEKI BIR ANAOKULUNUN CATISINA TARIM ATOLYESI KURULDU. ATOLYEDE OGRENCILER SEBZE VE MEYVELERIN NASIL YETISTIGINI OGRENIYOR. TAMAMEN DOGAL YETISTIRILEN URUNLER DE KAHVALTIDA OGRENCILERE IKRAM EDILIYOR. (FOTO:AHMET DAGLI/SANDIKLI-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN SANDIKLI ILCESINDEKI BIR ANAOKULUNUN CATISINA TARIM ATOLYESI KURULDU. ATOLYEDE OGRENCILER SEBZE VE MEYVELERIN NASIL YETISTIGINI OGRENIYOR. TAMAMEN DOGAL YETISTIRILEN URUNLER DE KAHVALTIDA OGRENCILERE IKRAM EDILIYOR. (FOTO:AHMET DAGLI/SANDIKLI-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN SANDIKLI ILCESINDEKI BIR ANAOKULUNUN CATISINA TARIM ATOLYESI KURULDU. ATOLYEDE OGRENCILER SEBZE VE MEYVELERIN NASIL YETISTIGINI OGRENIYOR. TAMAMEN DOGAL YETISTIRILEN URUNLER DE KAHVALTIDA OGRENCILERE IKRAM EDILIYOR. (SELCUK ALTINTAS) (FOTO:AHMET DAGLI/SANDIKLI-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN SANDIKLI ILCESINDEKI BIR ANAOKULUNUN CATISINA TARIM ATOLYESI KURULDU. ATOLYEDE OGRENCILER SEBZE VE MEYVELERIN NASIL YETISTIGINI OGRENIYOR. TAMAMEN DOGAL YETISTIRILEN URUNLER DE KAHVALTIDA OGRENCILERE IKRAM EDILIYOR. (FOTO:AHMET DAGLI/SANDIKLI-DHA)

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber