Gün Haber

Ak Parti'nin Antalya'daki seçim propagandası ''Fos' çıktı

Seçim öncesi Rusya’ya yönelik bir tweet atıp seçimlere müdahil olmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal seçilirse Antalya’ya turist gelmez’ sözleriyle AKP’nin hedefine oturmuştu. Antalya’ya gelen Rus turist sayısının azalması, “Ruslar Kılıçdaroğlu’nun seçildiğini mi sanıyor?” esprisine neden oldu
ABONE OL
Abone Ol
Ak Parti'nin Antalya'daki seçim propagandası ''Fos' çıktı
Haberler / Turizm
9 Temmuz 2023 Pazar 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin yapıldığı Mayıs ayında Rus pazarının zayıf geçmesini Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı tweetlere bağlayan Ak Parti, Antalya’da bunu seçim malzemesi haline getirmişti.  Yandaş medya da bu tweet üzerinden günlerce, "Bay Kemal'e oy verirseniz, Rus turist gelmez" manşetleri atmıştı.

Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun tweetini hatırlatıp, "Özellikle 'Rusya'ya yönelik yaptırımlara dahil olacağız' demesi Rus piyasasını çok ürküttü. Mayıs ayında istediğimiz sayıda turistin gelmediğini, acenteler de söylüyor, tur şirketleri söylüyor, otel sahipleri de söylüyor" demişti.

Sadece mayıs ayının değil Haziran’ın da Rus turist açısından kötü geçmesi sektörü telaşlandırırken, içinde bulunduğumuz temmuz ayında da kötü sinyaller gelmeye başladı.

Anapa.Media Portalı Genel Yayın Yönetmeni Yuriy Lvov, Türkiye’ye giden Ruslar’ın sayısının üçte bir oranında azaldığını açıkladı. Lvov, bunun nedenini de Türkiye’nin bu sezonda inanılmaz pahalı olmasını gösterdi.

NEDENİ KILIÇDAROĞLU DEĞİL

Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze ise “Rusya pazarında mayıs ayındaki zayıf talep muhalefetin cumhurbaşkanı adayının söylemiyle mi ilgili?” şeklindeki soruya şu cevabı verdi: 

“Hayır, zayıf talebin bu açıklamalarla bir ilgisi yok. Asıl neden fiyatlar. Çünkü bir yandan Türkiye’deki otel fiyatları yükselirken, diğer yandan Rusya Federasyonu vatandaşlarının alım gücü düşüyor.”

ÇOK HAKLI BİR SORU

Bu arada, Buket Akbaş adında bir sosyal medya kullanıcısının attığı bir tweet, “Çok haklı bir soru” dedirtti. İşte o tweet:

“Antalyada rus turist nerde ? Esnaf kan ağlıyor .kilicdaroglu gelirse rus turist gelmeyecekti, şimdi yine yoklar.Acaba kilicdaroglu geldi falan mı zannediyorlar.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber