Gün Haber

Afyon Lezzet Festivali başlıyor

AFYONKARAHİSAR'da bu yıl ikincisi düzenlenecek Gastro Afyon Lezzet Festivali 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
ABONE OL
Abone Ol
Afyon Lezzet Festivali başlıyor
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
23 Nisan 2019 Salı 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2'nci Gastro Afyon 2019 Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve festivalde görev alacak aşçıların katılımıyla Veysel Eroğlu Spor Salonu gerçekleştirildi.

'MÜTEVAZI BÜTÇELERLE YAPIYORUZ'

Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar'ı her platformda tanıtmak için çalıştıklarını söyledi. Gastro Lezzet Festivali'nin de bunlardan biri olduğunu vurgulayan Tutulmaz, "Bizler mütevazı bütçelerle bu festivali yapıyoruz. Afyonkarahisarlı esnaf ve üreticimizin de bu festivale destek olmasını bekliyoruz. Bizler öncülük etsek de halkın desteğiyle bu tür etkinliklerden daha fazla verim elde edileceğini düşünüyorum. Bu festival halka ne kadar mal edilirse bu tür festivaller devam edecektir. Kamu eliyle yapılan işler desteklenmedikçe verim almak zor oluyor. Tüm Afyonluların bu tür etkinliklere sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ben organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

'40 YAKIN ULUSLARARASI ŞEF GELECEK'

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Açıköz, 2'nci Gastro Afyon Lezzet Festivali'nin 26- 27 Nisan tarihlerinde yapılacağını belirtti. Afyonkarahisar'ın bu festivale sahip çıkmasının çok önemli olduğunu aktaran Açıköz, "Bizler elimizden gelen desteği veriyoruz ancak festivalin geleceği için halkın sahip çıkması önem taşıyor. Festival kapsamında 40'a yakın uluslararası şef ve birçok ülkenin Ankara büyükelçileri festivale katılacak" diye konuştu.

2'nci Gastro Afyon Lezzet Festivali süresince 18 ülkeden 40 şef, bloggerler, lezzet ustaları, büyükelçiler, yemek yazarları, sektör temsilcileri Afyonkarahisar'a özgü yerel lezzetleri tadacak. 26 Nisan Cuma günü bir alışveriş merkezi yanında açılacak olan festival, Afyon efelerinin gösterileriyle başlayacak. 3 tonluk aşure dağıtımı, sema gösterisi, dana çevirme, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı, atölye çalışmaları, görsel şovlar, kazan yemekleri ikramı gibi çeşitli etkinliklerle 2 gün devam edecek festivalde, en çok yemek yeme yarışması, patates soyma yarışması da yapılacak. Festivalde ayrıca liseler arası yemek yarışmaları da düzenlenecek. Ödül törenleri ve gala gecesiyle renklenecek festivalle Afyonkarahisar'ın mutfağının dünyaya tanıtılması planlanıyor.

AFYONKARAHISAR'DA BU YIL IKINCISI DUZENLENECEK GASTRO AFYON LEZZET FESTIVALI 26-27 NISAN TARIHLERINDE GERCEKLESTIRILECEK.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'DA BU YIL IKINCISI DUZENLENECEK GASTRO AFYON LEZZET FESTIVALI 26-27 NISAN TARIHLERINDE GERCEKLESTIRILECEK.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber