Gün Haber

Veteriner hekimlere suni tohumlama kursu

BURDUR'da Veteriner Hekimler Odası tarafından mesleğe yeni başlayacak veteriner hekimler için suni tohumlama kursu başlatıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Veteriner hekimlere suni tohumlama kursu
Haberler / BURDUR
27 Temmuz 2020 Pazartesi 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kursa, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi'nden yeni mezun 20 veteriner hekim katıldı. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, her yıl 3 kez yapılan eğitimlerde suni tohumlamanın daha sağlıklı yapılması için veteriner hekim adaylarına eğitim verdiklerini belirtti.

Üstüner, "Biz her yıl yaz döneminde öğrenci arkadaşların okullarının bitimine yakın zamanda 3 suni tohumlama kursu düzenliyoruz. Talepler doğrultusunda üreticiye suni tohumlamanın sağlıklı verilebilmesi için 20'şer kişilik gruplar halinde 5 günlük eğitimlerimiz oluyor. İşletmelerde rektal ve servikal muayeneler yapıyoruz. Bu uygulamayı sürdürebilmek için veteriner fakülteleri, odalar ve işletmelerin iş birliği içerisinde olması gerekiyor" dedi.

MAKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Ata, hayvan yetiştiriciliğinde dünyada en gelişmiş ve en yaygın yöntemin özellikle süt sığırlarında suni tohumlama uygulaması olduğunu söyledi.

Eğitimde veterinerlere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Ata, Doç. Dr. Şükrü Güngör, Doç. Dr. Muhammet Enes İnanç tarafından suni tohumlama konusunda eğitim verildi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber