Gün Haber

Turizmde kadının emeği çok kendi yok

Turizm sektörünün tüm profesyonellerini 5. kez bir araya getiren Antalya Turizm Fuarı, yine ‘Turizmde kadının adı yok” dedirtti. Sektörde büyük emeği olan kadınların açılış seremonisinde ve protokol sıralarında yer almaması dikkatlerden kaçmadı.
ABONE OL
Abone Ol
Turizmde kadının emeği çok kendi yok
Haberler / Turizm
27 Ekim 2023 Cuma 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Turizm endüstrisinin küçük büyük tüm oyuncuları beşinci kez Antalya Expo Center’da bir araya geldi. Antalya Turizm Fuarı (ATF23) 35 ülkeden 25 binin üzerinde turizm profesyoneli ve paydaşına ev sahipliği yaparken, açılışta gözler sektörün kadın temsilcilerini aradı.

Kurdele kesimi sırasında kürsüye çıkan turizm sektörü temsilcileri arasında bir tane bile yerli ve yabancı kadın turizmci yoktu. Bunu fark eden gözler bu kez protokol sıralarına çevrildi, ancak protokolde de arka sıralarda oturtulan birkaç kadın turizmci dışında kadınlara yeteri kadar yer verilmediği ortaya çıktı.

Bu durum, sektördeki birlik ve derneklerde, hem başkan düzeyinde, hem de yönetim kademesinde kadınların yeteri kadar temsil edilmediğini ortaya koydu.

Fuarda 300 stant ve 600’ün üzerinde katılımcı yer alıyor.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen gelen Mustafa Gürbüz’ün de katıldığı kurdele kesim törenindeki tüm sektör temsilcileri erkekti. Bu durum protokol sıralarına da yansıdı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber