Gün Haber

Turizme savaş darbesi

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma Mısır başta olmak üzere bölgedeki turizmi de etkiledi. Turizmciler savaşın etkilerini hissettiklerini ve şu an bir belirsizlik yaşadıklarını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Turizme savaş darbesi
Haberler / Turizm
26 Ekim 2023 Perşembe 08:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Schengen vizesi almak zorlaştıkça turizm tercihlerinde vizesiz ülkeleri tercih eden seyahatseverlerin gözde destinasyonu Mısır, İsrail-Hamas çatışmalarının etkisiyle iptaller yaşıyor.

Özellikle bu yıl fiyat avantajından dolayı Mısır’a Türkiye’den yoğun talep oluşmuştu. Ancak Gazze saldırıları endişeleri artırdı, turlar iptal edilmeye başlandı.

Turizmciler şu anda tam bir belirsizlik yaşandığını belirtirken, Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Şu dönem normal şartlarda en çok Mısır turu sattığımız dönemdi. Ama savaş başladığından beri satışlarımız net yüzde 50 düştü. Eğer savaş uzun sürerse turlarımız yarı yarıya azalacak” dedi.

Onaran şimdilik her hafta Mısır’a birkaç grubun gittiğini de sözlerine ekleyerek, “Bir durum olursa bile misafirlerimizin güvenli bir şekilde her zaman geri dönüşlerini sağlayabilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

YARI YARIYA DÜŞÜŞ

Passo Turizm Genel Müdürü Hamit Kuk, İsrail ve Lübnan pazarından Antalya’ya yönelik turizmin de çatışmalardan etkilendiğini söyledi. Giden uçakların yarı yarıya boş geldiğini söyleyen Kuk, “Bu hafta ise bazı uçuşlar iptal oldu. Bir daralma var. Kritik tarih 1 Nisan ve sonrası” bilgisini verdi.

(Özge Esen- Hürriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 27 Ekim 2023 Cuma 10:26
Bu ne ya M.Ö.1500 yıllarından itibaren Yahudiler bu günkü Ürdün,Lübnan,Suriye ve Kudüs bölgesinden oluşan, Kenan İllerine gelerek yerleşmeye başlamışlardır.O günden bu tarafa bu bölgelerde sürekli savaşlar olmuştur.Yine bu topraklarda Hz.Musa,Hz. Davut,Hz.İsa peygamberlikle görevlendirilerek düzeni sağlamaya çalışmışlarsa da hiç bir zaman bu topraklar huzur bulamamışlardır.Sürekli işgaller ve el değiştirmelerle çeşitli Devletlerin egemenliğinde kalmıştır.Osmanlı yönetiminde 400 sene kalsada 1917 de İngilizlere geçmiştir.1947 de ise İngilizlerin bölgeden çekip gitmesiyle savaşlar başlamış ve bu arada 1948 de İsrail Devleti ortaya çıkmıştır.O gündür bu gündür şavaş savaş,artık bıkkınlık verdi.Aslında olan oldu,İsrail ve Filistin nüfusuna bakılarak topraklar bölünse ve iki Devlet kurulsa sorun çözülür gibi,ancak her iki tarafta başka tezler öne sürdüklerinden barış olmayacak gibi. Dolaysı ile gücü olan karşı tarafı sürekli dövüyor ve ellerinde ne var ne yok alıyor.Anlaşılan İsrail Gazze' yi bitirip kendi topraklarına katmak için her bahaneyi lehlerine kullanacaklar.Akdeniz'deki gaz ve petrolde düşünüldüğünde İsrail hedeflerinden vaz geçecek gibi görünmüyor.İsrail'in karşısında da düzenli de bir ordu olamadığı,Filistin'in ise kendi aralarında parçalı oldukları da düşünüldüğünde sonuçta kazanan İsrail olacak.Filistin zaten her savaştan sonra toprak olarak küçülüyor.Artık günümüzde savaşlar teknolejik yapılıyor.Hanği Devletin kasası dolu ise ve güçlü bir ordusu varsa masada da onun sözü geçiyor.Yoksa sahada eziyor,mesele bu kadar basit.Bu Ortadoğu bölgesinde bağımsız kalmak istiyorsan kuvvetli bir ordun ve ekonomik yönden güçlü olacaksın.Yoksa şamar oğlanına dönersin.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber