Gün Haber

Turistler bu bahçeyi çok sevdi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu'yla birlikte 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde oluşturulan perma kültür bahçesinde yetiştirilen ürünler turistler tarafından büyük ilgi görüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Turistler bu bahçeyi çok sevdi
Haberler / Turizm
23 Ağustos 2020 Pazar 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tamamen organik olarak yetiştirilen meyve ve sebzeleri toplayan turistler, kahvaltıda veya öğle ve akşam yemeklerinde pişirilmesini istiyor. Bazı turistler, sebzeleri çiğ çiğ yemekten de çekinmiyor. 

Manavgat'ın Titreyengöl mevkisinde bulunan 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda perma kültür bahçesi oluşturuldu. AÜ Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) ile otel iş birliğinde gerçekleştirilen projede, kısıtlı alanda organik olarak meyve ve sebze ile çiçek, kümeslerde tavuk, ördek, kaz gibi hayvanların yanı sıra tavşan, keklik, bıldırcın da yetiştiriliyor. Geçen nisan ayında bahçeye çeşitli meyvelerin yanı sıra bamya, domates, biber, salatalık, mısır, fasulye gibi birçok sebzenin ekimi yapıldı. 

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR. TAMAMEN ORGANIK OLARAK YETISTIRILEN MEYVE VE SEBZELERI TOPLAYAN TURISTLER, KAHVALTIDA VEYA OGLE VE AKSAM YEMEKLERINDE PISIRILMESINI ISTIYOR. BAZI TURISTLER, SEBZELERI CIG CIG YEMEKTEN DE CEKINMIYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl 20 Temmuz'da açılan otelde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler, perma kültür bahçesinde yetişen meyve ve sebzelere büyük ilgi gösteriyor. Bahçeyi gezerek vakit geçiren turistler bir yandan da bahçede topladıkları sebzeleri ve kümes hayvanlarının yumurtalarını kahvaltıda veya diğer öğünlerde pişirterek yiyor. Otelin yöneticisi Göksel Demirel, AÜ Manavgat MYO ile birlikte perma kültür bahçesinin hayata geçirmeye karar verdiklerinde dünyada Kovid-19 salgını olmadığını hatırlatarak, bahçeyi oluşturduktan sonra salgın sebebiyle sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada insanlığın çok farklı bir sınav verdiğini söyledi. Turizmde bütün dengelerin değiştiğini anlatan Demirel, "Dünyadaki global turizm de değişiyor. Yalnızca güneş, kum, deniz, havuz, eğlence şeklinde değil de alternatif konular ön plana çıkmaya başladı. Biz de burada farklı bir tema yapmak istedik. Biz de otel olarak ticari ve pazarlama anlamındaki stratejimizi değiştirdik. Otelimizin arkasında bulunan Sorgun ormanı, Titreyengöl ve bu sene salgın yüzünden sahillerimize akın eden caretta carettalar sebebiyle doğal yaşam bizim için öncelikli hale geldi" dedi. 

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR. TAMAMEN ORGANIK OLARAK YETISTIRILEN MEYVE VE SEBZELERI TOPLAYAN TURISTLER, KAHVALTIDA VEYA OGLE VE AKSAM YEMEKLERINDE PISIRILMESINI ISTIYOR. BAZI TURISTLER, SEBZELERI CIG CIG YEMEKTEN DE CEKINMIYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

'BU BAHÇEYLE İLGİLİ BİZ İNANILMAZ ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞ ALDIK'

Doğal yaşamı farklı bir şekilde otelin içerisinde de uygulamak istediklerini ve perma kültür bahçesini oluşturduklarını anlatan Demirel, "Buradaki bahçemizde organik tarım olarak tamamen kendi ürünlerimizi yetiştirip, bu süreçte misafirin de kendisi dokunarak, doğallığını hissederek, kendisi toplayıp, kahvaltıda ikram ediyoruz. Bu bahçeyle ilgili biz inanılmaz şekilde geri dönüş aldık. Böyle bir durumla kendi ülkelerinde karşılaşamıyorlar. Misafirlerimiz burada olan domatesi, patlıcanı veya diğer sebzeleri sadece marketlerde görüyor. Burada hem tatil yapıp hem de çeşitli meyve ve sebzeleri doğrudan dalından koparmalarının bize geri dönüşleri çok iyi oldu" diye konuştu.

'DALINDAN KOPARIP TAZE TAZE YEMEK ÇOK İLGİNÇ BİR DENEYİM OLDU'

Perma kültür bahçesini arkadaşlarıyla birlikte gezen ve çeşitli sebzeleri koparıp yiyen Rus Anna Kopilova, koronavirüs tehlikesi geçtikten sonra Antalya'ya tatile gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Otelde alınan tedbirlerin çok iyi olduğunu anlatan Kopilova, herkesin gönül rahatlığıyla tatil yapabileceğini söyledi. Otelde çeşitli sebzelerin olduğu böyle bir bölüm olmasının kendisini şaşırttığını söyleyen Kopilova, "Tatil için geldiğimiz otelde böyle bir bölümün olması çok hoşumuza gitti. Çok çeşitli sebzeleri bulabildiğimiz gibi hayvanlarla ilgili bölüm de çok ilginçti. Özellikle bizim kendi memleketimizde marketlerden yemek yapmak için sayılı olarak aldığımız sebzelerin burada yetiştirildiğini görmek ve bunları dalından koparıp taze taze yemek çok ilginç bir deneyim oldu" dedi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR. TAMAMEN ORGANIK OLARAK YETISTIRILEN MEYVE VE SEBZELERI TOPLAYAN TURISTLER, KAHVALTIDA VEYA OGLE VE AKSAM YEMEKLERINDE PISIRILMESINI ISTIYOR. BAZI TURISTLER, SEBZELERI CIG CIG YEMEKTEN DE CEKINMIYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR. TAMAMEN ORGANIK OLARAK YETISTIRILEN MEYVE VE SEBZELERI TOPLAYAN TURISTLER, KAHVALTIDA VEYA OGLE VE AKSAM YEMEKLERINDE PISIRILMESINI ISTIYOR. BAZI TURISTLER, SEBZELERI CIG CIG YEMEKTEN DE CEKINMIYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) MANAVGAT MESLEK YUKSEKOKULU'YLA BIRLIKTE 5 YILDIZLI BIR OTELIN BAHCESINDE OLUSTURULAN PERMA KULTUR BAHCESINDE YETISTIRILEN URUNLER TURISTLER TARAFINDAN BUYUK ILGI GORUYOR. OTELIN YONETICISI GOKSEL DEMIREL (FOTODAKI), ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/ANTALYA-DHA)

Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber