Gün Haber

Talya Otel ile ilgili karar verildi

Koç Grubu'na ait ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Antalya Talya Otel'in yıkılıp yeniden yapılma süreciyle ilgili yasak kalktı inşaat başlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Talya Otel ile ilgili karar verildi
Haberler / Turizm
20 Ekim 2021 Çarşamba 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koç Grubu bünyesindeki Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş (MARES), otelin yapımı hakkında açıklama yaptı.

MARES'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin Divan Talya Oteli’nin yeniden yapım süreci ile ilgili olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “İnşaat Yasağı” genelgesi kapsamında inşaat yasağı döneminin sona ermesi ile birlikte, Divan Talya Oteli’nin inşaat çalışmalarına başlanmaktadır. Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır"

divan-antalya.jpg

ANTALYA’NIN İLK 5 YILDIZLI OTELİ

Antalya'da 1975 yılında açılan, 38 yıllık faaliyetin ardından 2013 yılında yenilenmek amacıyla kapatılan 204 odalı Divan Talya Otel yargı süreci sebebiyle 8 yıldır kapalı duruyordu. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Koç Holding 50 milyon dolarlık yatırımla oteli yıkıp yeniden yapacağını açıklamıştı.

Otelin yıkım çalışmaları geçtiğimiz Nisan ayında başladı. Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci ile ilgili olarak, Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından inşaat ruhsatı düzenlenmişti. Ancak bu süre içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “İnşaat Yasağı” genelgesi ile yapımına izin verilmemişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 20 Ekim 2021 Çarşamba 09:53
İyide zamanında yoğun yapılaşmalar başladığında bu falezlere denizden itibaren keşke 100 metre yakınına yapılaşma olmasaydı,imara açmasalardı,düşünün şimdi falezler boydan boya yeşil alan olsaydı,vatandaş parkta yürüseydi,oralarda kanepelerde otursa denizi seyir etseydi daha iyi olmazmıydı.Kamu hiç düşünülmeden denize sıfır yapılaşmaya izin verilmiş,cinayet gibi bir şey,ilerde falezler bir depremde veya doğal olarak birden kırılsa denize yakın binalar denize kaymazlar mı.Bu çapsız siyasiler var ya rant için mezarlıkları bile satarlar.Kimler bunların olmasını sağladılar ise umarım mezarlarında rahat uyumuyorlardır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber