Gün Haber

Muratpaşa Sinema Günleri Suna'yla başladı

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nce gerçekleştirilen Sinema Günleri, Türk sinemasının 'Sultan'ı, Türkan Şoray'ın rol aldığı son film 'Suna'nın gösterimiyle başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Muratpaşa Sinema Günleri Suna'yla başladı
Haberler / Antalya
17 Ocak 2022 Pazartesi 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Geçmiş yıllarda '1 Film 1 Konuk' etkinliğiyle Nar, Eylül Fırtınası, Sır Çocuklar, Gurbet Kuşları, Sis ve Gece gibi ödüllü filmleri Antalyalı sinemaseverlerle buluşturan Muratpaşa Belediyesi, yeni yılda Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Sinema Günleri serisine başladı.

Pandemi nedeniyle gösterim imkanı bulamayan Türk sinemasının son dönem filmlerini ücretsiz olarak sinemaseverle buluşturmayı hedefleyen Muratpaşa Belediyesi, ilk olarak Türk sinemasının 'Sultan'ı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 'En iyi kadın oyuncu' ödülünün ilk sahibi Türkan Şoray'ın rol aldığı son film 'Suna'nın gösterimini yaptı.

Gösterimin ardından Tuncer Çetinkaya moderatörlüğünde filmin senaristi ve yönetmeni Engin Ayça, ve oyuncu Gülsen Tuncer'in katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi. Ayça, Türkan Şoray'la film yapmanın herkesin düşlerinde olduğunu söylerken oyuncu Tuncer ise Türkiye'nin yaşadığı askeri darbelerin birçok insanının hayatını heder ettiğini belirtti ve "Bunun sorgulanması gerekiyordu. Bu film onun hikayesi. Bu bir görevdi, yapılmalıydı" dedi. Söyleşinin ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, günün anısına Ayça ve Tuncer'e teşekkür çiçeği takdim etti.

Muratpaşa Belediyesi'nin 15 günde bir gerçekleştireceği Sinema Günleri'nde, geçen yıl ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödülle dönen Çatlak, Gölgeler İçinde ve Okul Tıraşı gibi filmlerle devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber