Gün Haber

Medyanın rektör gafı pes dedirtti

Bazı internet haber siteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antalya Belek Üniversitesi’ne atadığı rektörün yerine, başka bir profesörün fotoğrafını ve öz geçmişini yayınladılar.
ABONE OL
Abone Ol
Medyanın rektör gafı pes dedirtti
Haberler / KAMPÜS
1 Aralık 2023 Cuma 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün 4 üniversiteye rektör atadı. Bunlardan biri de Antalya’daki Belek Üniversitesi’ydi… Ancak, bazı medya haber sitelerinde, Erdoğan’ın atadığı rektör ile isim benzerliği yüzünden başka bir profesörün fotoğrafı ve öz geçmişi yayınlandı.

Resmi Gazete’de Belek Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Yazıcı’nın atandığına ilişkin bir cumhurbaşkanlığı kararı yer aldı. Bu atama, internet sitelerinde yayınlandı. Ancak, medya büyük bir gafa imza attı. Aralarında Aydınlık’ın da olduğu çok internet sitesinde isim benzerliği olan başka bir profesörün fotoğrafı ve özgeçmişi yayınlandı. Fotoğrafı yayınlanan Prof. Dr. Mehmet Yazıcı’nın özel bir hastanede görev yaptığı öğrenildi.

Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı

PROF. DR. MEHMET YAZICI KİMDİR?

23 Kasım 1973 yılında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Doğuş Üniversitesi’nde yüksek lisans, Kadir Has Üniversitesi’nde ise finans ve bankacılık üzerine doktora yaptı. 2010 yılında yardımcı doçent, 2015 yılında doçent, 2020 yılında ise profesör oldu.

YENİ REKTÖRDEN MESAJ

Bu arada, Belek Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, öğrenciler,  aileleri, akademisyenler ve paydaşlarına hitaben bir mesaj yayınlandı.

Yazıcı’nın mesajı şöyle:

“Toplumsal dönüşümün ve bilgi çağının hız kazandığı bu dönemde, Antalya Belek Üniversitesi, geleceğin öncü liderlerini yetiştirmeye adanmış misyonuyla önemli bir rol üstlenmektedir. Yüzyıllar boyunca edindiğimiz bilgi ve deneyimi, çağın gereksinimleri ile harmanlayarak, sınırları aşan bir eğitim ve araştırma ortamı sunma vizyonuyla yolumuza devam ediyoruz.

Üniversitemiz, her bir öğrencinin potansiyelini ortaya çıkarmak, onları küresel ölçekte rekabet edebilecek, ahlaki değerlere sahip, yenilikçi ve düşünce liderleri haline getirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Akademik kadromuzun özverili çalışmaları, çağın gereksinimlerine uygun, disiplinlerarası eğitim modelimiz ve yüksek nitelikli araştırma olanaklarımızla, bilgiyi üretme ve paylaşma alanında öncü bir konumda bulunmaktayız.

Biz, öğrencilerimizin sadece bilgiyle değil, aynı zamanda etik ve sosyal sorumluluk bilinciyle donatılmasını hedefleyen, küresel sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim anlayışını benimsemiş bulunmaktayız. Aynı zamanda, uluslararası iş birlikleri ve küresel ağlarımızı genişleterek, öğrencilerimize küresel bir bakış açısı kazandırmayı ve dünya vatandaşı olmalarını desteklemeyi önemsiyoruz.

Belek Üniversitesi olarak pozitif çalışma iklimi, yenilikçi eğitim modelleri, üniversite-sanayi işbirliği, Ar-Ge/Ür-Ge, araştırma ve teknolojiyi kucaklayarak, bölge ve ülkemizde fark yaratacak projelere odaklanma öncelikli konularımız olacaktır.

Bu yolculukta hepimizin katkısının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Eğitim ve öğretimde yüksek sorumluluk bilinci içerisinde, odaklanmış, farklılıklarını fırsata dönüştürmüş, uygulama kapasitesi yüksek, bölge, ülke ve dünya ile entegre, zengin bir öğrenme ortamı yaratacağız. Yenilikçi düşünceyi, öğrencilerimizin potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak ve topluma değer katacak araştırmaları teşvik edeceğiz. Bu vizyon ile sadece kendi başarılarımızı değil, aynı zamanda Serik ve Antalya’nın da genel gelişimini etkileyeceğiz.

Sizlerle birlikte, bilgiyi keşfetmeye, dünyayı değiştirmeye ve toplumu dönüştürmeye kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu heyecan verici yolculukta, her birinizin katkısı ve başarısı bizim için büyük önem taşımaktadır.

Sizleri, üniversitemizin bu heyecan verici ve dinamik yolculuğuna katılmaya ve geleceği birlikte inşa etmeye davet ediyorum.”


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber