Gün Haber

MHP'li Çetin'den sert ifadeler

ANTALYA'da MHP İl Başkanı Osman Çetin, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne girerek, 30 Mayıs'ta partisinden istifa ederek Ak Parti'ye katılan meclis üyesi Halil Karataş'ı protesto etti.
ABONE OL
Abone Ol
MHP'li Çetin'den sert ifadeler
Haberler / Antalya
13 Haziran 2014 Cuma 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İl Başkanı Çetin, "İnsanların iradelerini satmaları eşlerini satmalarıyla eşdeğerdir" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı olaylı başladı. MHP İl Başkanı Osman Çetin, 30 Mayıs'ta Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçildiği MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Halil Karataş'ı protesto için meclise geldi.
 
NAZİK BAŞLADI, SERT BİTTİ
 Oturum öncesinde meclis salonuna giden ve Ak Parti sıralarında oturan Karataş'ın karşısına çıkan Çetin, istifacı meclis üyesini dışarı davet etti. Halil Karataş koltuğundan kalkmazken, araya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Özkan ve Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal girdi. Önce nazik bir ses tonuyla başlayan davet daha sonra sertleşti ve MHP İl Başkanı Çetin, mecliste transfer borsası kurulduğunu iddia etti, Ak Partilileri suçladı.
 
Osman Çetin, partisinden istifa eden Karataş'ı protesto ederek salondan çıkarken, Ak Parti'yi irade hırsızlığı yapmakla itham etti. Çetin, salon dışında yaptığı açıklamada da "İnsanların iradelerini satmaları eşlerini satmalarıyla eşdeğerdir" sözünü sarf etti.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN HAZIRAN AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI OLAYLI BASLADI. MHP IL BASKANI OSMAN CETIN, 30 MAYIS'TA BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLIS UYESI SECILDIGI MHP'DEN ISTIFA EDEREK AK PARTI'YE KATILAN HALIL KARATAS'I PROTESTO ICIN MECLISE GELDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
 
 'BİRDENBİRE NE OLDU'
 MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de gündem görüşmelerine geçilmeden önce gündem dışı söz alarak, partiden istifa eden Karataş'a yönelik "Birdenbire ne oldu? Partimizin hangi ilkeleri ters geldi de Antalya kamuoyunda ayıplı duruma düştünüz? Sokakta konuşulanlar doğruysa kendisi bu ağır ithamlardan nasıl kurtulacak" diye konuştu.
 
Bu noktadan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i hedef alan MHP sözcüsü Senirli, "Antalya'da şaibeli transferlerle Büyükşehir Meclisi'nde çoğunluğunu ele geçirebilirsiniz fakat Antalya'yı yönetemezsiniz" dedi.
 
Antalya'da 30 Mart'ta sandıktan açık bir şekilde uzlaşı mesajı çıktığını belirten Senirli, konuşmasında "İktidarın gücüyle oluşturduğunuz siyasi kirliliği Antalya hak etmiyor" ifadesine yer verdi. MHP grubu olarak Antalya için herkesle uzlaşmaya açık olduklarını belirten Senirli, "MHP Antalya'nın sigortasıdır, bu sigorta atarsa hepiniz karanlıkta kalırsınız. Şık olmadı. Bu meclise, size yakışmadı" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
 
 TÜREL'DEN CEVAP
 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Senirli'nin açıklamalarının demokratik siyasi geleneğin dışında olduğu ifadesiyle karşılık verdi. Bugüne kadar belediye meclis üyesinden bakanına parti değişikliğinin ne ilk ne de son olacağını söyleyen Türel, Antalya'nın geçmiş yıllarında eski Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, MHP Muratpaşa adayı Cengizhan Gököz, MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve yine MHP'li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün farklı siyasi parti geçmişleri olduğunu hatırlattı.
 
Türel, "Onların tercihlerini saygıyla karşılayacağız. Bu arkadaşları suçlama, demokrasi adına ayıptır. Siyasi parti tercihini 'Demokratik geleneklere aykırı davranıyor' diye suçlama, demokrasiye en büyük saygısızlıktır" diye konuştu.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN HAZIRAN AYI OLAGAN MECLIS TOPLANTISI OLAYLI BASLADI. MHP IL BASKANI OSMAN CETIN, 30 MAYIS'TA BUYUKSEHIR BELEDIYE MECLIS UYESI SECILDIGI MHP'DEN ISTIFA EDEREK AK PARTI'YE KATILAN HALIL KARATAS'I PROTESTO ICIN MECLISE GELDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
 
 'TRANSFERLER MASUMANE DEĞİL'
  Büyükşehir Meclisi toplantısına, MHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan Karataş'la birlikte yerel seçimlerden sonraki 56'ncı günde CHP'den istifa ederek Ak Parti'ye katılan Ercan Merthatun da ilk kez katıldı. CHP Grup sözcüsü Songül Başkaya, bu transferlerin hiçbirinin masumane olmadığını söyledi. Özellikle partisinden istifa eden Merthatun'u hedef alan Başkaya, şöyle konuştu:
 
 "Kendisine oy veren seçmene, CHP'lilere yaptığı çirkinliği bir kenara bırakıyorum; mezhebini kullanarak, o mezhebe daha iyi hizmet edeceğini söyleyerek parti değiştirmesi, hele İstanbul'da cemevinde, AKP'ye katılmasından bir gün önce biri vurularak öldürülmüşken bunları söylemesi kabul edilemeyecek bir durumdur."
 
CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Başkan Türel'e "Transfer ettiklerinize benzer isimleri almaya devam edin" çağrısı yaptı. 
Konuşmaların ardından mecliste gündem görüşmelerine geçildi.

KONUKSEVER'İ ESKİ RAPORLA GÖRÜŞMEDİLER
 Gergin başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Konuksever Mahallesi'nde Kızılırmak ve Karacaoğlan caddelerinin kesişim noktasında planlanan AVM'yle ilgili değerlendirmesini, CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın döneminin Meclis İmar Komisyonu Raporu'yla yapmayı reddetti. İlgili gündem yeniden değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi'nin İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na iade edildi. Karar oybirliğiyle alındı.
 
Meclisin görüşmeyi reddettiği geçmiş dönemin komisyonu, şimdi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in başkanlığında 4 CHP'li, 3 AK Partili üyeden oluşuyordu. Komisyon, yerel seçim öncesi 3 Mart'ta yaptığı toplantıda AVM yapılacak alanın konut alanı olarak düzenlenmesine ilişkin itirazları kabul ederek, AVM'nin yolunu açmıştı.
 
 KIRCAMİ PLANLARINDA SON SÜREÇ
 Mecliste ayrıca Muratpaşa'da 10 mahalleyi ilgilendiren Kırcami bölgesinin 5 bin ölçekli imar planlarına ilişkin itirazlar da görüşüldü. Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içine alan planlamaya ilişkin bölge halkından gelen 37 itiraz, oy çokluğuyla reddedildi.
 
 DAVA AÇMAYIN ÇAĞRISI
 Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oylama öncesi yaptığı konuşmada, Kırcami planlarının 30 yıldır Antalya gündeminde olduğunu söyledi. Artık bu sürecin nihayete erdirilmesi gerektiğini belirten Başkan Türel, göreve geldiklerinde hali hazırda buldukları Kırcami bölgesinin 5 binlik imar planlarında düzeltme ihtiyacı gördüklerini, fakat zaman kaybı olacağı için bu tercihten vazgeçtiklerini söyledi. 1500 hektar alana yayılan planlamada kat yüksekliğine yönelik bazı düzeltmeler yapılması kanaatine sahip olduklarını, fakat zaman kaybedilmemesi adına vazgeçtiklerini açıklayan Başkan Türel, "Mutlu sona geldik" dedi ve sivil toplum örgütlerine şu çağrıyı yaptı:
 
 "Artık Antalya'nın kanayan yarasıyla ilgili sivil toplum örgütlerimizin de yargı yoluna gitmek suretiyle sürecin önünü tıkamaması en büyük arzumuz. Bu sorunun önünün açılması noktasında da talep ve davette bulunuyorum."
 
Grup sözcülerinin de parti görüşlerini açıklamasının ardından yapılan oylamada, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın itirazların 4'ünün plan onama sınırı dışında, 33 adedinin ise plan ana kararlarını bozucu nitelikte olması ve uygulama imar planı kapsamında bulunduğunu savunarak itirazların reddedilmesi gerektiğine yönelik raporu kabul edildi. Oylama sonucunda 88 kabul oyuna karşılık MHP'li İrfan Yılmaz ret oyu verdi. Böylece itirazların reddedilmesiyle birlikte Kırcami planları için süreç, uygulama imar planlarını hazırlayacak Muratpaşa Belediyesi'nde başlamış oldu. 

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)
DHA-Bölge - Türkiye-Antalya - ANTALYA

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 adem
 16 Haziran 2014 Pazartesi 11:50
İl başkanı haydi kusur işlemiştir. Meclis üyesinin HİÇ KUSURU YOKMU ?? güldürmeyin insanı oy hırsızlığının diğer hırsızlıktan ne farkı var
 kumlucalı
 16 Haziran 2014 Pazartesi 10:23
mhpli il başkanını görünce bende olsam akpye geçerdim
 uzay çelik
 16 Haziran 2014 Pazartesi 08:45
insanların iradelerini satması eşlerini satmasıyla aynıdır....helal olsun beeeee..çok güzel özetlemiş il başkanı...
 Ak gençlik Sedat
 16 Haziran 2014 Pazartesi 00:26
SAYIN OSMAN ÇETİNİ KUTLUYORUM BU TEPKİNİN DAHADA ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
 yusuf ziya akpulat
 14 Haziran 2014 Cumartesi 22:07
böyle bir terbiyesizlik olur mu? osman efendi sen git neden dört dönemdir tunca toskay milletvekili oluyor diye sor ama nerde sende o yürek
 asil türk oğlu
 14 Haziran 2014 Cumartesi 18:46
ilbaşkanı büyükşehir meclis salonunu ormanmı sandın orası ucuz kaba dayılık yapma yerimi haddini bileceksin öncelikli olarak seviyeli ve saygılı olmayı öğreneceksin hiçkimsenin özgür iradesine ipotek koyamazsın
 GERÇEK MİLLİYETÇİ
 14 Haziran 2014 Cumartesi 09:36
il başkanı olacak ozat antalyanın sigortası olduğundan bahsediyor dön bir kendine bak senin sigortan sana yetiyormu omeclis halkın meclisi orda tek bir kişiye değil tümmeclis üyelerine saygısızlık yapmış oldu
 KADİR
 14 Haziran 2014 Cumartesi 09:23
BÖYLE ADAMI İLBAŞKANI YAPARLARSA YAZIKTIR BU PARTİYE O ADAMI MECLİS ÜYESİ ADAYI YAPARKEN AKLIN NERDEYDİ KENDİNCE BAŞKA AYRILMALAR OLMASIN DİYE KABA KUVETLE GÖZ DAĞI VERMEYE ÇALIŞIYOR BÖYLE ZİHNİYETLERİN SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞTİR HİÇ KİMSEYİ ZORAKİ BİRŞEYE MECBUR KILAMAZSIN
 burhan
 13 Haziran 2014 Cuma 18:54
mhp ilbaşkanı sokak kabadayısımı hangi cüretle böyle terbiyesizlik yapabilir artislik yapacaksa yeşilçama gitsin kendisini kınıyorum
 CHP KEPEZLİ
 13 Haziran 2014 Cuma 18:00
AĞZINA SAĞLIK OSMAN BAŞKAN

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber