Gün Haber

Konuksever'deki ticari alan yeniden planlandı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Konuksever Mahallesi'nde ticari alana yönelik 25 bin ve 5 binlik planlar yeniden ilgili daireye gönderildi.
ABONE OL
Abone Ol
Konuksever'deki ticari alan yeniden planlandı
Haberler / Siyaset
13 Eylül 2019 Cuma 16:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı devam meclisi, Başkan Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. 48 gündemin görüşüldüğü mecliste maddelerin büyük bölümü toplu oylandı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubu, belediyeye ait bazı taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesini istedi. AK Parti'nin kabul etmediği satışa diğer partiler onay verdi. MHP Sözcüsü Selçuk Senirli, Korkuteli Belediyesi'nin satış için CHP İlçe Başkanı'na bilgi verdiğini, ancak ilçe başkanının bu satışı uygun görmediğini söylediğini kaydetti. Senirli, "Biz Büyükşehir'de böyle yapmıyoruz, aynı hassasiyeti ilçemizde de bekliyoruz" dedi. Saadet Partisi'nin Korkuteli Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu ise ilçede bu satış için oy birliği ile karar verildiğini söyledi.

KONUKSEVER'DEKİ TİCARİ ALANIN PLANLAMASI

Mecliste, yıllardan beri tartışılan Konuksever Mahallesi'ndeki ticari alana (AVM) yönelik iki madde de görüşüldü. Alan için 3'üncü İdare Mahkemesi'nin önceden yapılmış planları iptal ettiği, plansız kalan bölgenin 25 bin ve 5 binlik planlarının oluşturulduğu belirtildi. Komisyonda grupların kabul ettiği imar planlarına yönelik CHP grubu, iki plan maddesinin yeniden görüşülmesi için ilgili daireye gönderilmesine yönelik teklifte bulundu. CHP'nin teklifine diğer partiler de kabul oyu kullandı.

ULAŞIM ESNAFINA ÖDENEN GELİR DESTEĞİNE YENİ DÜZENLEME

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı devam meclisinin ikinci oturumunda, ulaşım esnafını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödediği gelir desteğinde değişiklik yaptı. 

CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, gelir desteğine alternatif geliştirilmesine yönelik böyle bir teklifte bulunduklarını söyledi. Gelir desteği sürekliliğinin arttığını belirten Filiz, bu ödemenin belediye gelirinin yüzde 4.7 oranına karşılık geldiğini aktardı. Filiz, "Ciddi bir yük oluşturduğu için ve sürdürülemeyeceği için gelir desteğinin yeniden düzenlenmesinde yarar var. Toplu taşıma ücretinde zam yapılması durumunda gelir desteğinin kaldırılması uygun görülmüştür. Toplu taşıma hizmetlerinde aksama yaşanmaması için tamamen kaldırılmadan modelin değiştirilmesine karar verdik. Performansa dayalı yolcu başına destekleme modelini hayata geçireceğiz" dedi. Deniz Filiz, 455 esnaf ve bu hizmetten her gün yararlanan 455 bin vatandaşı düşünerek düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.

'HER AY 6 MİLYON ÖDEYEMİYORUZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşıma yaptıkları zam sonrası çok sayıda eleştiri aldıklarını kaydetti. Ulaşım esnafının bu modelden bir zararı olmayacağını belirten Böcek, "Taşınanlar ve taşıyanlar memnun olacak. Her ay 6 milyon ödeyemiyoruz, bu para Antalyalının parası. Ben arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olacağım" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP çekimser oy kullanırken, karar oy çokluğuyla kabul edildi.

CADDEYE ALPARSLAN TÜRKEŞ ADI VERİLDİ

Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde yeni açılacak bir yola Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'in önerisiyle Alparslan Türkeş adı verilmesi önerildi. Mecliste oy birliğiyle ismin verilmesi kararı alındı. Karar sonrası MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, öneriyi veren ve oy birliğiyle maddenin geçmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber