Gün Haber

Bisikletiyle Türkiye'yi geziyor

YUNANİSTAN'dan bisikletiyle Türkiye turuna gelen boya ustası Vaula Doukaki (50) günde 20 kilometre pedal çevirerek tarihi yerleri ziyaret ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bisikletiyle Türkiye'yi geziyor
Haberler / Antalya
18 Ocak 2022 Salı 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yunanistan'ın Atina kentinte oturan bayan boya ustası Vaula Doukaki, bisikletiyle Türkiye turuna çıktı. 18 Aralık'ta Atina'dan uçakla İzmir'e gelen Doukaki, 3 gün bisikletiyle İzmir'i gezdi. Otobüsle Antalya'nın Demre ilçesine gelen Doukaki, Myra Antik Kenti, Aziz Nikholaos Anıt Müzesi, Çayağzı Limanı, Likya Uygarlıkları Müzesi ve Demre sahillerini bisikletle gezdi. Kekova'yı bisikletiyle ziyaret eden Doukaki, Kumluca'daki tatil beldesi Olimpos'a gitmeyi planlıyor,

Dede ve büyük annesinin 1924 yılındaki mübadelede Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Atina'ya göç ettiğini anlatan Doukaki, "Türkiye'yi büyüklerimin vatanı olarak görüyorum. Çok az Türkçe konuşuyorum. Türkiye'ye o kadar çok geldim ki vatanımda hissediyorum. Birçok Yunanlı, Türkleri düşman olarak görüyor. Bu çok yanlış. Tarihte yanlışlar, kötü yaşanmışlıklar var. Artık bunların unutulması gerektiğine inanıyorum. Yunanistan ve Türkiye iyi birer dost. Barış içinde yaşayan iki komşu olmalı."

YUNANISTAN'DAN BISIKLETIYLE TURKIYE TURUNA GELEN BOYA USTASI VAULA DOUKAKI (50) GUNDE 20 KILOMETRE PEDAL CEVIREREK TARIHI YERLERI ZIYARET EDIYOR.(FOTO:DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber