Gün Haber

Balıklarla sivrisinek mücadelesi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, balıklarla sivrisinek mücadelesi yapıyor. Sivrisinek larvalarını yiyen doğal avcılar, doğayı da kimyasallardan koruyor.
ABONE OL
Abone Ol
Balıklarla sivrisinek mücadelesi
Haberler / Antalya
20 Aralık 2016 Salı 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sivrisinekle mücadelede yeni bir yöntem geliştirdi. Biyolojik mücadele için balık uygulaması gerçekleştiren Büyükşehir yetkilileri, doğaya zarar vermeden balıklarla sivrisinekleri azaltmayı planlıyor. Biyolojik mücadelede kullanılan balıklar sivrisinek larvasını yiyerek doğal bir avcı rolü üstleniyor. Ancak kullanılan balık türü 'gambusia affinis' dayanıklı ve yırtıcı bir tür olduğu için larva üreme kaynaklarında başka balık türlerinin bulunmamasına özen gösteriliyor. Ayrıca balık uygulamasının yapılacağı üreme noktalarının, kapalı su kaynakları olmasına önem veriliyor.

Balık salınımının yapılacağı su alanlarının doğal kaynaklarla bağlantısının olmaması gerekiyor. Balık uygulaması ile biyolojik mücadele gerçekleştirilirken, larva mücadelesinde daha az ürün kullanılmasına yardımcı olduğu için maliyeti düşürüyor. Mücadelede kimyasal ürünler kullanılmadığı için çevre kirliliği de önleniyor.


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, BALIKLARLA SIVRISINEK MUCADELESI YAPIYOR. SIVRISINEK LARVALARINI YIYEN DOGAL AVCILAR, DOGAYI DA KIMYASALLARDAN KORUYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber