Gün Haber

Antalya ve Almanya'da turizm dünyası dün gece onu konuştu

Yılda 4 milyar Euro ciro yapan Avrupa’nın en büyük seyahat acentesi kooperasyonu Alman kökenli  RTK, pandemiden sonra dünya çapındaki ilk büyük etkinliğini Antalya’da gerçekleştirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya ve Almanya'da turizm dünyası dün gece onu konuştu
Haberler / Turizm
1 Mayıs 2022 Pazar 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

“Diyalog Günleri” adı altında 400 seyahat acentesi Sunexpress , Nirvana Cosmopolitan ve FTI’nin sponsorluğunda Antalya’da bir araya geldi. RTK’nın CEO’su Thomas Bösl, “Pandemi sırasında nasıl çaba gösterdik ve salgın ile nasıl başa çıktık, bundan  gurur duymalıyız” dedi.

ALMAN SEYAHAT ACENTELERİ : GERİ DÖNDÜK!

Antalya Lara’da düzenlenen ve 400 katılımcının yer aldığı konferansın gündeminde, dijitalleşme, vasıflı elemanlar, sürdürülebilirlik ve seyahat acenteleri ile tur operatörleri arasındaki ilişkiler yer aldı.

RTK’nın CEO’su, Türk turizminin Avrupa pazarlarında, özellikle Almanya’da çok önemli ilerleme kaydedeceğine inandığını ve RTK olarak Türkiye satışlarını destekleyeceklerini söyledi.

Pandeminin seyahat acentelerinde teknik donanımı da arttırdığını, bu nedenle çevrimiçi satışların artık geleneksel ve vazgeçilmez hale geldiğine vurgu yapan Bösl, “Dikkatli olmalıyız, önümüzdeki yıllarda sektörün dışından henüz bilmediğiniz gruplar pazara rakip olarak girecekler ve biz buna hazır olmalıyız” dedi.

Bösl geleceğin en önemli konularından birinin vasıflı eleman sıkıntısı olacağına dair kaygılarını dile getirdi, şöyle dedi:  “Bu, nesillerin değişmesiyle önümüzdeki on yıl içinde daha da kötüleşebilir. Gençleri seyahat acentesi konusunda heyecanlandırmamız lazım.”

Konferansta RTK Seyahat Acenteleri’nin yeni dijital elemanı TONİ acentelere tanıtıldı. Seyahat acentesinde yapay zeka yardımı ile müşterilere hizmet veren TONİ çok ilgi gördü.

KOMİSYONLAR ÇOK DÜŞÜK! 

Türkiye’deki buluşmanın bütün katılımcı seyahat acentelerini en çok duygulandıran noktası ise seyahat ve tur operatörleri arasındaki ilişki konusu oldu. Satış komisyonlarının çok  düşük olduğuna vurgu yapan acenteler, ayrıca “Tur operatörleri seyahat acentelerine nasıl satış yapacaklarını dikte etmesine de izin verilemez” görüşünü savundu.

Antalya’nın tarihi kentlerini ve Antalya Kaleiçi’ni gezen Alman seyahat acenteleri Nirvana Cosmopolitan otelin hizmet gücüne ve misafir misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirterek, Tolga Kilit ve Korhan Alşan’a  teşekkür ettiler.

GALA GECESİNE BARANER DAMGASI

Alman acenteler için düzenlenen gala gecesinde Anadolu Ateşi sahne aldı . Gecede duygusal bir konuşma yapan Thomas Bösl, “Bu gece iki turizmciye RTK Alman seyahat acenteleri onur ödülü vermek istiyoruz” diyerek İspanyol turizmci İgnacio Moll ve Türk turizmci Hüseyin Baraner’i sahneye davet etti.

Bösl, Baraner hakkında “Yıllardır Almanya’da Türkiye’nin satışlarının  artması için çaba gösteriyor;  Alman seyahat  acenteleri ve Türk otelciler arasında sağlam bir  köprü oldu. Kriz anında hep acenteler ile beraber oldu. Türkiye Almanya arasındaki turizm ilişkilerine destek oldu ” dedi.

Baraner ise yaptığı teşekkür konuşmasında destinasyonların korunmasının  önemini dile  getirdi ve ayrıca  tüm paydaşların kazançlarının eşit derecede önemsenmesine ve destinasyonlarda her şeyin turizmciler tarafından alkışlanmaması gerektiğine vurgu yaptı .  Baraner, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Alman ve Türk dinamikleri bir araya getirmeyi bir yaşam vazifesi olarak gördüğünü söyledi .

Baraner’in ödül alması üzerine sosyal medya hesaplarından çok sayıda kutlama mesajı aldı. Baraner’e en ilginç kutlama mesajı ise geçtiğimiz aylarda Ukrayna-Rusya savaşını Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi BİLD adına izlerken kalp krizi geçiren Türk Gazeteci Hamdi Gökbulut’tan geldi. Gökbulut, “Büyüksün be Ağa, devletin yapamadığını Hüseyin Baraner yapıyor tebrik ederim” diye yazdı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber