Gün Haber

Antalya turizminde yüzde 93'lük artış

TURİZM kenti Antalya'da bu yılın ilk 3 aylık döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 oranında arttı. Şubat ayında Antalya'ya en çok turist Almanya'dan geldi. Almanya'yı Rusya ve İngiltere takip etti.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya turizminde yüzde 93'lük artış
Haberler / Turizm
1 Nisan 2022 Cuma 15:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel yapıları, antik kentleri ile turistlerin ilgi odağı Antalya'da 2022 yılı turizm verileri yüzleri güldürüyor. Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan verilere göre 2022 yılının ilk 3 aylık döneminde kente hava yoluyla 515 bin 993 kişi ziyaret etti. 2021 yılının aynı döneminde 267 bin 168 kişi şehri ziyaret etmişti.

PANDEMİ TEDBİRLERİ ETKİLİ OLDU

Koronavirüs salgınına rağmen geçen yılı yaklaşık 9 milyonu aşkın turistle kapatan Antalya'da aşılama çalışmaları, 'Güvenli Turizm Sertifikasyonu' ve tesislerdeki sıkı salgın tedbirleriyle 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın Ocak- Mart dönemine göre büyük artış gösterdi. Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte 2022 yılında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı 2020 ve 2021 yılını geride bıraktı. 2022 yılının 1 Ocak- 31 Mart döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artış gösterdi.

İLK SIRADA ALMANLAR VAR

Şubat ayında Antalya'ya en çok turist 111 bin 359 ile Almanya'dan geldi. Almanya'yı 86 bin 439 turistle Rusya, 57 bin 609 turistle İngiltere takip etti. Şubat ayında hava yoluyla Antalya'ya en çok turist gönderen diğer ülkeler ise sırasıyla İran, Kazakistan, Polonya, İsrail, Hollanda, Ukrayna ve Ürdün oldu.

TURIZM KENTI ANTALYA'DA BU YILIN ILK 3 AYLIK DONEMINDE KENTE HAVA YOLUYLA GELEN TURIST SAYISI GECEN YILIN AYNI DONEMINE GORE YUZDE 93 ORANINDA ARTTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 demir
 2 Nisan 2022 Cumartesi 10:37
Yakında savaşta biter ve göreceksiniz pandemi koşulları da düzeldiğine göre turist sayısında patlama yaşanacak gibi.Nasıl olsa Tl'sı da döviz karşısında nerede ise pula dönmüş vaziyette,gelirler güzelce otel her şey dahil,dışarda da alışveriş yap git.Böyle bir Dünya var mı 1 para biriminiz gittiğiniz ülkede 15 para birimine dönüşecek.Gelecekler 3 dolara kahvaltı yapacaklar,10 dolara öğle,akşam yemeği deseniz,eder 13 dolar günlük karnını doyurur.Geriye kalıyor otel parası,yani her şey otellere gelmese bile dışarda rastgele gezse,böyle ucuz bir memleket bulabilir mi.Güzelim ülkemizin şu sahillerine gelip de yüzmeden ölen milyonlarca insanımız var.Dedelerimiz bu günler için mi Çanakkale'de öldüler,Sakarya'da şehit oldular.Memleketimizde gelir dağılımında uçurumlar oluşmuş vaziyette,her gün daha zorlaşıyor,iki adet ekmeğe ulaşmak.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber