Gün Haber

Antalya semalarında uçan siyah balonların sırrı

Türkiye’nin Aile Hekimliği'nin en prestijli kongrelerinden AHEKON, bu yıl 10. kez gerçekleştiriliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya semalarında uçan siyah balonların sırrı
Haberler / Sağlık
15 Kasım 2019 Cuma 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçeriğinde, konferanslara, panellere, tartışmalı oturumlara ve aile hekimlerinin gelişimine yönelik farklı alanlarda kurslara yer verilen kongre, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen’in konuşmasıyla başladı.

Sağlıkta şiddete yönelik yaptığı konuşmasında Dr. Özlem Sezen şunları söyledi:

“Ülkemiz aile hekimleri , hekimlik mesleğine olan saygıları ile vicdanları arasında kaldıkları önemli bir dönem noktasındalar artık . Toplumumuzun içinde bulunduğu ruh hali ve öfke dili biz hekimleri sona yaklaştırmıştır. Ne yazık ki, ülkemizde, sağlıklı bir toplumdan, gelecekten söz etmemiz mümkün değildir. Sağlıkta şiddetin her geçen gün artması, bizleri, mesleğimizi yapamaz hale getirmiştir. Hekimlik mesleğinin değersizleştirilmesini ve meslek şehitlerimize her geçen gün yenilerinin  eklenmesini hazmedemiyoruz. Şiddetin sıradanlaşmasına göz yummamız mümkün değildir. Gerekli yasal düzenlemeler için her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Yıllar önce "beyaz" balonlarımızı gökyüzüne bırakırken ülkemiz insanlarının sağlıklı geleceği için umudumuz ve hayallerimiz vardı. Giderek artan şiddet ve mesleğimizin değersizleştirilmesi nedeniyle, artık umutlarımızı kaybetmeye başladık. Gelecek kaygısı ile kararan  "siyah"  balonlarımızı, başta, Sayın Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık idarecilerimize ulaşması ümidiyle gökyüzüne bırakıyoruz.”

Konuşmanın ardından ise sağlıkta şiddeti kınamak için gökyüzüne siyah balonlar uçuruldu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber