Gün Haber

Antalya'daki dev ihale de iptal edildi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 31 Ocak 2020 tarihinde yapılacağı açıklanan Antalya Havalimanı'nın ihalesinin iptal edildiğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'daki dev ihale de iptal edildi
Haberler / Antalya
25 Ocak 2020 Cumartesi 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İptal kararının ardından ihale şartlarının değişip değişmeyeceğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

DHMİ Genel Müdürlüğü, Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması hakkında ilave yatırımlarla iç ve dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması için ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre ihaleyi kazanan firma ek yatırımlar yapacak, 2025 yılında sonra da havalimanının işletmesini devralıp, 25 yıl boyunca işleteceği bilgisi açıklanmıştı. 

35 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERDİ

Antalya Havalimanı’nı büyütmek amacıyla gerçekleşecek ihaleye mevcut işletmecileri Fraport ve TAV'ın ortak veya ayrı ayrı girmesi bekleniyordu. Diğer yandan, 4 firmanın da katılmak için dosya aldığı kaydediliyor.

Antalya Havalimanı’nın 17 yıllığına işletmesini, 2007 yılında 3 milyar 197 milyon dolar teklif veren IC İçtaş-Alman Fraport AG ortaklığı kazanmıştı. İki yıl önce ise TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk hissesinin satın alıp, havalimanı işletmesine ortak olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Onurlu
 26 Ocak 2020 Pazar 22:14
Yeşilköy den milleti yaka paça çıkardılar ağlaya nın malı güle nemi yarar

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber