Gün Haber

Antalya Avukat Uğur KIR’a Sorduk; İcra Avukatı neler yapar?

Antalya’da avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmetleri veren Av. Uğur KIR sorularımızı yanıtlıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya Avukat Uğur KIR’a Sorduk; İcra Avukatı neler yapar?
Haberler / Antalya
15 Temmuz 2020 Çarşamba 09:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Öncelikle Av. Uğur Kır kimdir? Kısaca tanıyalım;

Antalya/Serik doğumlu olan ve Beylerbeyi Hukuk’un kurucu avukatı olan Uğur KIR, özellikle icra hukuku olmak üzere ceza hukuku, iş hukuku, boşanma hukuku, tazminat hukuku, sözleşmeler hukuku, sigorta hukuku gibi birçok alanda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren kurumsal ve donanımlı bir avukatlık ofisinin sahibidir.

Kaynak:https://www.ugurkir.com.tr

Hangi Konular İcra Avukatının Görev Alanına Girer?

Kısaca icra avukatı; Devletin yetkili organları ve cebir gücü aracılığıyla bir malvarlığının haczedilmesi ve satılarak paraya çevrilmesi yoluyla alacaklının alacağını tahsil etmesini sağlayan ve icra hukukunun gereklerine göre mesleğini icra eden avukattır. Taşınır veya taşınmaz malların haczedilip satılarak alacaklının alacağının tahsil edilmesini, rehinin paraya çevrilmesi yoluyla alacağın tahsil edilmesini, hatta borçlunun direk nakit parasını haczederek alacağı tahsil eden veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerin veya mahkeme kararlarının icra yoluyla yerine getirilmesini sağlayan hukuk büroları, alacaklıların borçlulara karşı açtığı icra takiplerinden veya icra davalarından en hızlı ve en etkili sonuçları almak için çalışır. Bilhassa, Antalya’da pandemi sonrasında icra takiplerinin ve alacak davalarının artığını gözlemliyoruz.

İcra Avukatı Hangi Davalara Bakar?

İcra avukatı, genel anlamda değeri parayla ölçülebilen veya değeri parayla ölçülemeyen konuları içeren davalara bakar diyebiliriz. Bu konuların başında bir dava olmamakla birlikte icra takibi ve her türlü istihkak davası, alacak davası, takip hukukundan doğan her türlü menfi tespit ve istirdat davaları, taşınmaz haczi, hacizli malın satış işlemleri, rehinin paraya çevrilmesi işleri, icra takibine yapılan itirazın iptali ve itirazın kaldırılması davaları, taşınmaz ihalelerinin feshi davaları ve takiple ilgili icra memurunun yaptığı işlemlere karşı şikayet yoluna başvuru işlemleri vardır.

İcra Takibinde Yaşanan Uyuşmazlıklar

İcra avukatları, icra takibine konu olan itirazları, şikayetleri veya davaları müvekkili adına vekaleten takip eder. Alacaklı, borçlu ile anlaştığı şekilde alamadığı alacağını veya herhangi bir edimi, icra avukatı aracılığı ile tahsil edebilir veya ifa ettirebilir. İcra takibinde en önemli husus, icra avukatının İcra ve İflas Kanunu, Tebligat Kanunu vd. ilgili kanunlardaki süreleri çok iyi bilmesi ve bunları büyük bir titizlikle takip etmesidir.

Ödeme Emrinin İcra Dairesi Tarafından Borçluya Tebliğ Edilmesi Durumunda Nasıl Bir Yol İzlenir?

İcra avukatı, icra dairesi aracılığıyla borçluya ödeme emri gönderir. Borçlu, tebliğ aldığı ödeme emrinde belirtilen sürede borcunu ödemezse icra takibi, yani borç kesinleşir ve icra avukatının talebi ile borçlunun mal varlıklarına haciz konulur. Borçlunun mal varlıklarına icra dairesi aracılığıyla haciz konulduktan sonra malvarlıkları satışa çıkarılır ve satış bedeli üzerinden alacaklının alacağı karşılanır.

Tüm bu bilgiler ışığında son olarak özellikle belirtmek isterimki en iyi icra avukatı, icra takibini, daha doğrusu borçluyu en iyi takip eden avukattır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber