Gün Haber

Adı ‘Büyük’ ama…

Antalya’da pandemi nedeniyle sıkıntıya giren esnafın yüzünü Kepez Belediyesi güldürdü. Kepez, 411 belediye kiracısından 3 ay süreyle hiç kira almayacağını açıklarken, Büyükşehir Belediyesi ancak yüzde 25 indirimle yetindi. Büyükşehirin 3 aylık kirayı birden göndermesi de esnafı şoke etti.
ABONE OL
Abone Ol
Adı ‘Büyük’ ama…
Haberler / Antalya
25 Şubat 2021 Perşembe 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya’nın Kepez Belediyesi encümen kararı ile kendi mülklerinde kiracı olup faaliyetlerini durduran restoran, kafe ve bar gibi işletmelerden aralık, ocak ve şubat aylarında kira almadı. Belediye ayrıca faaliyetlerini sürdüren ancak cirosunda yüzde 50 azalma olan belediye kiracılarından da kira bedelinin yüzde 50’sini sildi.

Kepez Belediyesi’nin kendi kiracılarına yaptığı bu indirimin tutarı 20 milyon lirayı buldu.

BÜYÜKŞEHİRİN ADI BÜYÜK

Kepez Belediyesi kiracılarından 3 ay hiç kira almazken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Milli Emlak’tan kiraladığı ve kendi şirketleri aracılığıyla kiraya verdiği işletmelere sadece yüzde 25 indirim yapabildi. Aralık ve ocak aylarında kira faturası gelmeyen işletmeler Kepez Belediyesi gibi bir uygulama beklerken, karşılarında şubat ayı ile birlikte 3 fatura birden gördüler.

BÜYÜKŞEHİR DEVLETİN İNDİRİMİNİ BEKLENİYOR  

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hazine taşınmazlarını kullanan kiracılardan kira almamak için Milli Emlak Müdürlüğü’nün geçen yıl olduğu gibi kira indirimi yapmasını bekliyor. Büyükşehir, hazineye ait taşınmazları Milli Emlak’tan kiralayıp önce kendi kazancını üzerine koyuyor ardından kendi şirketine kiralıyor. Belediye şirketi de başka bir işletmeye bir bedel karşılığı kiralıyor.

Milli Emlak Müdürlüğü yetkililerinin konuyla ilgili Gün Haber’e yaptığı açıklama şöyle:

“Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından küresel ölçekte salgın durumu olarak ilan edilen yeni tip korona virüsü (Covid-19) ile mücadele çerçevesinde salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelge uyarınca; Bakanlığımızca kiraya verilen, tahsisli yerlerdeki ticari üniteler ile, Genelge kapsamında faaliyetleri durdurulan yerlere ilişkin olarak; Kiracıları tarafından talep edilmesi halinde, 16/03/2020 tarihi itibariyle faaliyet göstermemesine karar verilen yerlere ait kira bedellerinin, faaliyet göstermediği süreye isabet eden kısımlarının kira bedellerinden indirilmesi/iade edilmesi/mahsup yapılması, ayrıca faaliyetine devam edenlerde personel sayısı ve faaliyet sürelerindeki değişiklikler dikkate  alınarak kira bedelinin yeniden belirlenmek suretiyle gerekli indirim/iade/mahsubun yapılması uygun görülmüş, bu kapsamda  anılan genelge uyarınca kiraya verilen Hazine taşınmazlarından gerekli mahsup ve indirimler yapılmıştır. Bu indirim ve mahsup işlemleri sonucunda belediyeler de kendi alt kiracılarından gerekli mahsup ve indirimleri gerçekleştirmiştir.”

MİLLİ EMLAK BU DÖNEM İÇİN DE HAZIRLIK YAPIYOR

Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, geçen yıl olduğu gibi bu yılda kiraya verdiği hazine taşınmazları ile ilgili müjde verdi.

Bir yetkili şunu söyledi:

“Bu dönemde de, bakanlığımız (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından kiraya verilen Hazine taşınmazlarının kira bedellerinde, faaliyet göstermediği süreye isabet eden kısımlarının kira bedellerinden indirilmesi/iade edilmesi/mahsup yapılması, ayrıca faaliyetine devam edenlerde personel sayısı ve faaliyet sürelerindeki değişiklikler dikkate alınarak kira bedelinin yeniden belirlenmek suretiyle gerekli indirim/iade/mahsubun yapılması konusunda çalışmalar yapılabilecektir. Bakanlığımız (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından kiraya verilen Hazine taşınmazlarının  kiracıları tarafından talepte bulunulması halinde kira bedellerinde, faaliyet göstermediği süreye isabet eden kısımlarının kira bedellerinden indirilmesi/iade edilmesi/mahsup yapılması, ayrıca faaliyetine devam edenlerde personel sayısı ve faaliyet sürelerindeki değişiklikler dikkate alınarak kira bedelinin yeniden belirlenmek suretiyle gerekli indirim/iade/mahsubun yapılması konusunda çalışmalar yapılabilecektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Turcan avcı
 26 Şubat 2021 Cuma 21:39
Haber çok güzel darısı tüm esnafların başina yalnız demogoji yapmaszanız
 erdem
 26 Şubat 2021 Cuma 20:51
başkasından olunca her yol serbest.biri ses cıkarır peşinde 100 kişi koşar mantığıdevam.ama ödenekleri görmek lazım.hükümet kanaadı her zaman destek fazladır unutmamak lazım.amaç belidır.
 taş
 25 Şubat 2021 Perşembe 19:59
Şaka gibi bir şey Muhittin Böcek'in Büyükşehir Belediye Başkanı olması,Bu şehir ne beklesin,gitti 5 sene daha.
 ...
 25 Şubat 2021 Perşembe 17:51
Belediyelerin kiralarını almaması diye birşey olamaz.ancak ertelenebilir.cunku oradan elde edilen gelir başkanların değil tüm Antalya''nın geliridir.tum halka yapılacak hizmet paralarını engellemek doğru değil.muhittin başkan doğru olanı yapmış.
 gereksiz personel
 25 Şubat 2021 Perşembe 17:49
büyükşehir ve asat gereksiz personel ile dolu. derhal lav edilmelidir.
 yıldız
 25 Şubat 2021 Perşembe 13:48
BİRİSİ İHTİDAR PARTİSİ PARA GELİYOR KREDİ SERBEST DİĞERİNE MUHALEFET PARTİSİ HER TÜRLÜ PARA DEVLET DESTEĞİ KREDİ KAPATILMIŞ DURUMDA O KADAR FARK OLAÇAK YANİ

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber