Gün Haber

128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor

ORDU'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin Öztürk (45), yumurtadan balığa, meyvelerden bitkilere kadar 128 çeşit turşu çeşidi yapıyor. Öztürk'ün çeşit çeşit turşuları büyük ilgi görüyor.
ABONE OL
Abone Ol
128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor
Haberler / YEMEK
17 Mayıs 2020 Pazar 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Perşembe'deki Hoynat Adası yakınında kurduğu tesiste birbirinden lezzetli çeşit çeşit turşular yapan Celal Öztürk, 'Vonalı Celal' markasıyla kısa sürede ününü yurt dışına kadar duyurmayı başardı. Babası Celal Öztürk’ten turşuculuğu öğrenen Yasin Öztürk ailesiyle kendi tesislerinde, balık, hamsi, yumurta, erik, melocan, kara yemiş, kara lahana, fasulye gibi sebzeden meyveye 128 çeşit turşu yaptı. Öztürk'ün çeşit çeşit turşuları yok satıyor. 

Turşulara büyük talep olduğunu ve talebi karşılayamadıklarını belirten Öztürk, "Turşuculuk benim baba mesleğim. Elimizden geldiğince baba mesleğini sürdürmeye çalışıyorum. 128 çeşit turşu var. Sebze ve meyve gibi her türlü bitkiden turşu yapılıyor. Haşlanmış yumurtadan turşu yapıyoruz ama onun ömrü 15 gün ama bunun haricinde Karadeniz’de fasulye ve salatalık turşusu meşhur. Onun haricinde bitkilerimiz var. Sakarca, melocan, kaldirik gibi turşularımız var. Karadeniz’de bitki çeşidi fazla. Elimize turşu yapılabilecek bir bitki geçtiğinde hemen turşusunu yapıyoruz. Kendimiz ilk önce deniyoruz. Olunca da müşterilerimize de sunuyoruz" diye konuştu.

'HAM MADDEMİZ ÜZÜM VE HAM ERİK'

Turşularında sirke yerine ham erik ve üzüm suyu kullandıklarını belirten Öztürk, "Turşularımızda sirke yerine ham üzümün suyunu kullanıyoruz. Üzüm bulamadığımız zamanlar sirke kullanıyoruz ama bizim turşularımızın ana maddesi üzüm ve ham eriktir. Turşuya talep fazla. Turşu ve turşu suyunun bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor. Bu nedenle il dışından ve yurt dışından turşularımıza yoğun bir talep var. Telefonlar geliyor ama sıvı bir ürün olduğu için gönderemiyoruz" dedi.

'TAFLAN VE KİRAZ TURŞUSUNU EKSİK ETMEYİN'

Sabah kahvaltılarında vatandaşlara sofralarından taflan ve kiraz turşusunu eksik etmemeleri tavsiyesinde bulunan Öztürk, "Karadenizliler taflan ve kiraz turşusunu bilirler. Taflan ve kiraz turşusunun kavurmasını sabahları kahvaltıda yiyebilirler. Taflan zaten bilinen bir ilaç" diye konuştu.

'BALIĞIN SALAMURASINI YAPIYORUZ'

Balık salamurası yaptıklarını da ifade eden Öztürk, "Balığın salamurası kendi suyunda oluyor. Şu anda biz palamut ve hamsinin salamurasını yapıyoruz. Balık salamurası kanlı balıktan oluyor. Beyaz etli balıktan salamura olmaz. Karadeniz’de hamsi, uskumru, palamut olduğu için biz sadece bunları yapıyoruz ama torik, tombik balığı gibi kanlı balık çeşitlerinde de salamura yapılabiliyor" dedi. 

ORDU’DA ‘VONALI CELAL’ MARKASIYLA UNLENEN YASIN OZTURK, YAPTIGI 128 CESIT TURSUYLA DIKKAT CEKIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA HAMSI VE PALAMUTTAN YAPILAN SALAMURA ILGI GORUYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’NUN PERSEMBE ILCESINDE BABA MESLEGI TURSUCULUK YAPAN YASIN OZTURK, YUMURTADAN BALIGA, ERIKTEN KARA YEMISE 128 CESIT SEBZE VE MEYVENIN TURSUSUNU YAPIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’NUN PERSEMBE ILCESINDE BABA MESLEGI TURSUCULUK YAPAN YASIN OZTURK (FOTOGRAFTA), ELLERINE HER GECEN BITKININ TURSUSUNU KURDUKLARINI SOYLEDI. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’NUN PERSEMBE ILCESINDE BABA MESLEGI TURSUCULUK YAPAN YASIN OZTURK, YUMURTADAN BALIGA, ERIKTEN KARA YEMISE 128 CESIT SEBZE VE MEYVENIN TURSUSUNU YAPIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA ‘VONALI CELAL’ MARKASIYLA UNLENEN YASIN OZTURK, YAPTIGI 128 CESIT TURSUYLA DIKKAT CEKIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA ‘VONALI CELAL’ MARKASIYLA UNLENEN YASIN OZTURK, YAPTIGI 128 CESIT TURSUYLA DIKKAT CEKIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU'DA 'VONALI CELAL' MARKASIYLA BABASI VE AILESIYLE 120 CESIT TURSU YAPAN YASIN OZTURK TURSUYU YAPMANIN VE PISIRMENIN PUF NOKTALARINI ANLATTI.
FOTO: NEDIM KOVAN-ORDU-DHA

ORDU'DA 'VONALI CELAL' MARKASIYLA BABASI VE AILESIYLE 120 CESIT TURSU YAPAN YASIN OZTURK TURSUYU YAPMANIN VE PISIRMENIN PUF NOKTALARINI ANLATTI.
FOTO: NEDIM KOVAN-ORDU-DHA

Mustafa KIRLAK/PERŞEMBE (Ordu), (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber