Gün Haber

Yeşil’e yakalama kararı

Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun 18 yıl önceki şüpheli intiharını soruşturan Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talebi üzerine, Özel Yetkili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, adı birçok faili meçhul cinayete karışan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım ve TİKKO itirafçısı ‘Bozo’ kod adlı Yusuf Geyik hakkında yakalama ve arama kararı verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Yeşil’e yakalama kararı
Haberler / Türkiye
7 Şubat 2012 Salı 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel Yetkili Savcılık ayrıca Adalet Bakanlığı’na da başvurarak Mahmut Yıldırım ve Yusuf Geyik için İnterpol aracılığıyla kırmızı bültenle aranmasını talep etti. Tunceli Alay Komutanı ilen şüpheli bir şekilde 3 Şubat 1994 tarihinde lojmanında intihar ettiği açıklanan Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun dosyasını soruşturan Malatya Özel yetkili savcılığı ayrıca, yine şüpheli bir şekilde hayatlarını kaybeden, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, eski Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden, eski Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuggeneral Bahtiyar Aydın ile Tuğgeneral Temel Cingöz'ün soruşturma dosyalarını ilgili savcılıklardan istediği öğrenildi.

LOJMANDA ÖLÜ BULUNMUŞTU
Albay Çilloğlu'nun lojmanda ölü bulunmasından sonra o dönem yayınlanan birçok haberde Albayın intihar etmediği ve jandarmada görev yapan 'Bozo' kod adlı Yusuf Geyik adlı TİKKO itirafçısı tarafından öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Albay Çillioğlu'nun Tunceli'de görev yaptığı sırada 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım da Tunceli bölgesinde bulunuyordu.
Mikail PELİT/MALATYA,(DHA)

 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber