Gün Haber

Yeni Şafak'ın Muratpaşa haberi 'Fos' çıktı

CHP’li belediyeleri hedef alan Yeni Şafak Gazetesi’nin Antalya Muratpaşa Belediyesi için verdiği rakamlar hayal ürünü çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni Şafak'ın Muratpaşa haberi 'Fos' çıktı
Haberler / Antalya
11 Ağustos 2020 Salı 13:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni Şafak Gazetesi bugün, “Özel kalem saltanatı’ başlığıyla bir haber yayınladı. Aralarında Muratpaşa Belediyesi’nin de bulunduğu CHP yönetimindeki ilçe belediyelerinin özel kalem harcamalarında sınır tanımadığı iddia edilen haberde, "Temsil ve tanıtım giderleri adı altında yapılan milyonlarca lirayı bulan harcamalar pes dedirtti” denildi.

MURATPAŞA HARCAMADA LİDERMİŞ

Yeni Şafak’ın CHP’li belediyeleri hedef alan haberinde Muratpaşa ile ilgili şu bölüm yer aldı:

“Belediyelerin resmi internet siteleri üzerinden yayınlanan faaliyet raporlarında özel kalem harcama listesinin başında Antalya'nın CHP'li Muratpaşa Belediyesi geldi. CHP'li yönetim 2019 yılı için özel kalem ödeneğini 6 milyon 831 bin lira olarak belirledi. Yıl sonunda yapılan harcama miktarı 6 milyon 513 bin lira oldu.”

İŞTE GERÇEK RAKAMLAR

Oysa, Muratpaşa Özel Kalem Müdürlüğü’nün toplam 6 milyon 513 bin 213 TL olan bütçesinin 3 milyon 538 bin TL’lik bölümü personel gideri. Gazetenin iddia ettiği gibi bütçenin tamamı temsil gideri değil. Belediye özel kalemin temsil ve tanıtım giderlerinin toplamı sadece 1 milyon 611 bin 845 TL. Temsil ve tanıtım giderleri arasında ise belediyenin düzenlediği ve aralarında Kaleiçi Old Town, Çevre, Yöreler renkler gibi festivallerin de bulunduğu ulusal ve uluslararası 11 festival için yapılan harcamalar da bulunuyor.

Belediye yetkilileri, bu harcamaların Sayıştay ve Mülkiye denetimleri başta olmak üzere her tür denetimden geçtiğini de bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber