Gün Haber

Yazın Tehlikeli Tarafı: Preply'nin Acil Durum Araştırması

Yazın ortalarına geldiğimiz bu günlerde hepimizin aklında tatil yapmak dolaşıyor. Sıcaktan bunalan, biraz kafa dağıtmak herkes tatil rotalarını ve gidecekleri yerin güvenliği ile ilgili çeşitli araştırmalar yapıyorlar.
ABONE OL
Abone Ol
Yazın Tehlikeli Tarafı: Preply'nin Acil Durum Araştırması
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
20 Ağustos 2024 Salı 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Binlerce kişiye online dil öğrenme konusunda önderlik eden, özel ingilizce dersi  platformu Preply, 27 ülkeden 100’er kişinin katıldığı araştırmada,katılımcıların tatil alışkanlıklarını ve güvenlik önlemlerine yönelik sorular sordu. Sonuçlara göre, 10 Türkten 7si gideceği yerin ne kadar güvenli olduğunu önceden araştırıyor.

Türklerin Yaklaşık %70’i Gideceği Yerin Ne Kadar Güvenli Olduğunu Araştırıyor

Preply’nin S.O.S ve yardım çağrısı işaretleri araştırmasına göre, Türk katılımcılardan 10 tanesinden 7’si tatil için gideceği rotanın ne kadar güvenli olduğunu araştırıyor. Bunun yanında, katılımcıların %36,96’lık oranı gideceği yerin acil durum telefonlarını da öğrendiğini belirtti. Oranlar hemen hemen dünya ortalamasıyla aynı durumda sayılır. Yapılan araştırma, global olarak insanların gideceği yerin ne kadar güvenli olduğu konusunda emin olmak istediğini ortaya koyuyor.

%30’uk Bir Kesim Tanımadığı Bir Grupla Seyahat Ettiğini Söyledi

Preply tarafından araştırmada, Türklerin eğlence ve sosyal etkileşim konusundaki istekliliğini ve cesaretini ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre, Türklerin %30'u tanımadıkları bir grup insanla seyahat etme deneyimlemiş, vei bu oran dünya ortalaması olan %18,39'u geçmiştir.

Ayrıca, hayatında en az bir kez tek başına gece kulübüne veya bara gittiğini ifade eden Türklerin oranı %44,57 ile dünya ortalaması olan %33,53'ü aşmaktadır. Bu veriler, Türklerin hem tek başlarına hem de gruplar halinde sosyal ortamlarda aktif olarak yer aldıklarını ve eğlenceli deneyimleri aradıklarını gösteriyor.

 

Angel Shot sipariş ederek güvenliğimizden emin oluyoruz

Gece hayatının tehlikeleri karşısında bir güvenlik ışığı olarak hizmet veren "Angel Shot", özellikle kadınlar için önemli bir yardım çağrısıdır. Bu gizli mesaj, bir içki siparişi gibi görünse de, aslında tehlikede olan bireylere yardım çağırma aracıdır. Angel Shot, bir barmenden yardım isteyen müşteriler için bir koddur ve bu sipariş, otomobile eşlik, taksi çağırma veya polis müdahalesi gibi farklı anlamlara gelebilir.

Preply'nin araştırmasına göre, Türkiye'de sadece %16,30'luk bir oranda insanlar Angel Shot'ın anlamını bilmektedir. Buna karşın, dünyada her 5 kişiden 1'i bu terimi tanımaktadır. Gece hayatı sektöründe çalışanlar ve bar işletenler için yaygın bir kavram olan Angel Shot, tehlikede hissedenler için faydalı, güvenli ve kolay bir iletişim aracı olarak hizmet vermektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber