Gün Haber

Ucuz diye aldanmayın! Gümrük vurgunu

Dolandırıcıların bitmek tükenmeyen yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Şahıslar, gümrüğe takılan ürünler sattıklarını iddia ederek, vatandaşları binlerce TL dolandırıyorlar.
ABONE OL
Abone Ol
Ucuz diye aldanmayın! Gümrük vurgunu
Haberler / Türkiye
19 Eylül 2024 Perşembe 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dolandırıcılar hayatımızın her yerindeler. Kimi zaman kargo görevlisi kimi zaman da avukat olarak karşımıza çıkan dolandırıcılar, şimdi de Instagram ve benzeri platformlar üstünden vatandaşı hedef almaya başladılar. Gümrüğe takılan malları sattıklarını iddia eden dolandırıcılar, sosyal medya platformları üstünden hesap açıp, güven kazanmak amacıyla binlerce bot takipçiyle 45 bin TL'lik bir ürünü 15 bin TL'ye satıyorlar.

Instagram'dan yayın yapan "gumrukltd-Gümrük İletişim" ve "ihaleden.tr-İhaleden Gümrük" ve benzeri sayfaların vatandaşları bu vaatlerle dolandırdıkları tespit edildi.

 

Aman dikkat... Ucuz diye aldanmayın... Gümrük vurgunu - Resim : 1

Aman dikkat... Ucuz diye aldanmayın... Gümrük vurgunu - Resim : 2

Dolandırıcılar ağlarına düşürdükleri vatandaşlardan parayı, kiraladıkları banka hesapları aracılığıyla temin edip, ürün gönderimi için de ekstra 2 bin TL talep ediyorlar. Vatandaş parayı gönderdikten sonra şahıslar sırra kadem basıyor ve ücretini iade isteyen vatandaşları paralarını almak için banka hesaplarının asıl sahibine işaret ediyorlar. Dolandırıcıların oyununda böylelikle bir değil iki mağdur oluyor. Uzmanlar, sadece Ticaret Bakanlığı'nın gümrük ürünlerini sattığını hatırlatarak bu hesaplara inanmamaları gerektiğini söylüyor ve banka hesaplarının kiralanmaması yönünde uyarıda bulunuyorlar.

(Sabah)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber