Gün Haber

Türkiye'nin ilk böbrek nakilli hastalarından olan dernek başkanı öldü

TÜRKİYE'nin ilk böbrek nakilli hastalarından olan Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan (68), böbrek iltihabı nedeniyle tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye'nin ilk böbrek nakilli hastalarından olan dernek başkanı öldü
Haberler / Antalya
10 Mayıs 2023 Çarşamba 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, 1979 yılında Ankara Üniversitesi'nde Mehmet Şahan'a böbrek nakli ameliyatı yaptı. Şahan, dayısı Ahmet Sayıgılı'nın bağışladığı böbrek ile yeni hayatına başladı. Türkiye'nin ilk böbrek nakilli hastalarından olan Şahan, daha sonra Antalya'ya yerleşip, organ bağışının önemini anlatmak için AKBÖHONDER'i kurdu. 'Organ Bağışı İçin Elele Projesi'ni hayata geçiren Şahan, bir bilinç oluşturmak için şehir şehir dolaşıp, seminerler düzenledi. Sık sık organ bağışı çağrısı yapan Şahan, son olarak böbrek iltihabı şikayeti ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. Durumu ağırlaşan Şahan, dün yaşam mücadelesini kaybetti. Şahan'ın cenazesi, Duacı Mezarlığı'nda defnedilecek.

TURKIYE'NIN ILK BOBREK NAKILLI HASTALARINDAN OLAN AKDENIZ BOBREK HASTALARI VE ORGAN NAKLI SOSYAL YARDIMLASMA DERNEGI (AKBOHONDER) BASKANI MEHMET SAHAN (68), BOBREK ILTIHABI NEDENIYLE TEDAVI GORDUGU AKDENIZ UNIVERSITESI HASTANESI'NDE YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber